Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Sunday, October 17, 2010

Please doakan untuk didi yea ~

diariku,

Hari ni Ahad.. and en suami lin tak keje harini.. esok keje pagi macam biasa.. huk huk.. bangun agak lambat tadi.. sbb nya bermalasan kat tpt tido with our nyawasss.. syok kan, guling2 dalam aircond ngan anak2.. hehehe around 11, we all siap2 nak 'Brunch' kat luar je.. sumpah malas nak masak! hahaha sebab semalam agak sibuk tau.. later lin update eh...

And tadi kami sekluarga ke Tesco je.. makan kat food court je and nak gi beli famili nestum untuk didi.. nestum sarapan nya dah habes.. :) sempat la beli apa2 yg kurang kat rumah.. tp mood lin agak terganggu la tadi..heheh PMS kot! haha aktiviti wajib gi Tesco ialah bawak 2 orang anak comel ini main2 kat kiddies area tu.. terbang melayang la lagi wang bapak nya.. **lambat lagi hujg bulan nih** hehehe

Didi and Adini , dua2 dah terlena dalam keta masa OTW balik tadi.. sampai rumah.. smayang and cepat2 lin ajak didi buat revision buku2 dia..! ye kawan2..REVISION~ sebab esok didi akan mengharungi (chewah!) final exam kat kinder dia.. hahaha mama didi pulak yg cuak tak hingat.. huhu ye la.. penat2 hanta skolah mahal lak tu! :P ..tak kan pencapaian ala kadar je kan.. hehehe

...didi di hari pertama nak ke sekolah .. :) beg lagi besar dari tuan nya! hehe ~


Tu tak termasuk ajaran2 mama kat rumah ni.. biar la berbaloi mama lepas kan gaji beriban , sbb nak jaga korang kat rumah! hahaha mengungkit ke..?? tak de la.... biasa la tu kan harapan seorang ibu... :) so far, lin tengok didi ok la.. takkan nak puji anak sendiri melambung2 pulak kan.. lin rasa untuk budak 4 tahun macam didi ni, banyak dah dia achieve .. and banyak jugak yg mama didi ni bangga ada anak bujang yg cerdik macam dia! :):):) korang~ setakat plus minus 0-10 tu, didi dah bole buat.. didi dah boleh eja 2 suku kata jugak heheh best kan... :):):)

And hari tu masa mid year exam, didi did very well.. huhu masa lin and papa dia gi skolah for parent-teacher conference, banyak perkara baik2 teacher ckp pasal didi.. kembang semangkuk lin.. hahaha especially bila teacher dia cakap, "Nik is a very good leader. he can control the class. If dia tak datang, class tak aktif.. So, Nik have to come everyday ye..baru class ceria".. hehehe tu diaaa... teacher saje nak 'ayat' mama ke..?? hahaha tapi lin percaya, may be sebab dia 'abang' kan! :P

...ok tak result didi masa mid year exam hari tu.. bagi lin, ok sgt dah ni.. dia baru 4 tahun... :)




So, all aunties... tolong doakan didi do well in his final exam ye.. and maintain his good performance and behaviour.. huhu bab perangai ni pun sgt penting kan ibu2 smua..?

Final exam ni ada Hari penyampaian hadiah kan.. and also concert! haha mesti best concert kanak2 ni kan.. comel2..! :)

4 comments:

Zaidah said...

sekarang nie memang tengah musim exam...semoga didie dapat jawab soalan ngan baik...

mrsboan said...

good luck ye Didi...acik pon debar gak ni...1st time anak acik nak final exam...kinder 5yo...ekeke

[-suziey-] said...

good luck didi..aunty tau didi pasti bole..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

thanx to all aunties... :) finally..the exam end~ hehehe

Related Posts with Thumbnails