Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, October 12, 2010

Kembali beraksi di Enigma studio~

diariku,

agak2 nye la kan, ape ke benda la lin nak bebel plak kali ni kan..??? hehehe lin sebenar nye, ada subscribe keahlian kat satu tempat ni, nama dia Enigma Studio... tempat apa ni..??hehehe ni la tempat kelas aerobic diadakan... huhu bukan main lin..aerobic bagai, badan boolattt gitu jugak! hahaha

Korang tau tak, dah lama gila lin tak gi class ni..ada lah lebih kurang 5 ke 6 bulan kot.. entah apa yang dibusy kan ntah.. ke penyakit 'mim alif lam sin' dah sampai kan.. byk la alasan nye.. hehehe ye la, bukan selalu boleh pegi pun.. kalau en suami lin keje malam, memang lin tak pegi..

Instructor (nama nya kak ina, yang umor nya 40-an ye..punye anak sulung berusia 18 tahun..tp sgt fit and envy you, bentuk badan dia! :P) tak kesah kalau lin nak bawa my nyawasss tu.. tapi lin yang kesah!!! hahaha dibuat nye anak2 lin tak nak dok diam kan -- yang adik nyibuk kat tepi kaki mama dia, sbb takut dgn org -- yang abang, dgn berani nya mengexplore tpt org -- tak ke haru lin nanti..silap2, tergeliat kaki, sbb mata dok pandang anak je! hehehe



Tapi tadi en suami lin keje pagi.. lin dah cakap ngan dia, lin nak gi class aerobic tu.. en suami lin memang bagi sokongan penuh bila lin nak gi aerobic.. dia jenis sports man.. so, dia suka la isteri dia ni sama2 jaga kesihatan..huhu biasa la org aim for kurus bila gi aerobic kan.. but not me! may be sebab lin sedar diri, yang lin ni memang susah nak lose weight..kalau nak gain, sekejap je! hehe so, tujuan utama lin beraerobic ialah, nak carik stamina diri ( nak jaga rumah tangga, suami and anak2)..nak berpeluh yang sehat (peluh kemas rumah, tak aci..lain type of sweat tu~ ) and lin rasa, walapun, berat turun ciput la sesgt, yang penting lin fit and sedap badan! korang tau sedap badan..ala.. lebih kurg mcm rasa badan ringan..bertenaga.. and bersemangat.. betullll.. masa awal tahun, lin dok gi klass selalu, lin pun rasa mood lin baik..hepi..sehat.. and bila dah tinggal lama ni, mula la rasa nak sakit pinggang.. pinggul..bahu..macam2 la.. hehehe macam dah tua sgt plak rasa nye.. hehe Aerobic jugak sgt bagus untuk sistem kardivascular (jantung) kita :):):) those yang high cholestrol, high BP, bagus buat aerobic ni.. :)

Even suami lin pun cakap, bila lin rajin gi klass aerobic, lin nampak cergas and energetic la.. nampak sexy you! hahaha ni kalau lelama tak gi klass, mula la letih lesu je..dia pegang kita pun, mula nak menepis! manjang tak larat je! hua hua hua.. no wonder dia galakkan lin gi klass aerobic nih! takde la stamina mendatar je! hahaha syhhhhhh~ ;)

Yela..kita kena la jaga badan .. kalau tak, sape lagi nak jaga.. kita ni muda lagi kan.. ada anak2 and suami nak jaga..so, before tu, baik kita jaga diri sendiri dulu, so kita bole serve orang2 yang dicintai ni dengan hati yang riang..badan yang sehat..minda yang lapang... :):):) ye la, best kat klass aerobic ni, kita dapat kawan baru..macam2 lapisan ada..yg sebaya mak lin pun ada!!!! diorg boleh sustain energy diorg tau sepanjang sejam beraerobic nih! :):):) lin yang muda ni, mula la nak lenguh pinggul! hahaha kenapa la lin suka sengal kat pinggul ni..??? mak lin cakap, kat situ ada 'urat beranak'.. kembang kuncup, kembang kuncup sepanjang proses mengandung sampai melahir kan.. dah 3 anak lin kan(termasuk arwah shakir), badan mula lah sakit2.. lagi2 lin bersalin ketiga2 anak lin secara caesarian..beurut pun dah la lambat, apa lagi berbengkung bagai! harap kan jamu je la.. hmmm... sian lin kan...

....Haaaaaa..esok en suami lin keje malam pulak.. and esok, ada klass stepboard routine (macam gamba kat bawah ni).. sumpah penat gila buat rutin stepboard ni.. memang menangkap2 peha and pinggul la.. tak termasuk lagi lengan debab lin nih!!! hahaha yela, both kaki and tangan bergrak pantas kan.. tapi, stepboard ni bagus untuk orang yang nak kecilkan bahagian lower body.. termasuk la lin tu! huhu and lin ingat kan nak bawa 2 orang kanak2 riang ni.. tapi, tengok la camana... entah2, aerobic kat depan TV, makan tempeyek je ngan anak2! hahaha



Korang kalau rajin lagi, gi la kat SINI... ada banyak info pasal aerobic ni.. siap ada video.. ni blog aerobic instructor, Anne yusni.. try la tengok.. menarik tau! :):):)

p/s : doakan la lin tak ter'pause' semangat beraerobic ye... hehehe ;P
p/s 2 : gambar smua pinjam kat en google .. tak leh amik gamba masa sesi berlangsung.. smua sexy maxy..auwww~ hehehe

7 comments:

lydzar said...

lin anta la ur kids to ur mum kalau hubby kerja malam. jgn malas2 yer :)

[-suziey-] said...

gigih btl lin ek..siap g klass aerobik..haih kita malas btl..rsnya dok vacuum umah mop lantai n mengemas pn dh mcm aerobik..ekekekek:D

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

wahh...chaiyookk..chaiiyyookkk lin!
okla tu lin..mcm sy mmg xde nye lah nak g kelas earobik bagai..earobic ngan qaisara depan umah je sambil bercucuk tanam..dan jugak mengejar die ke sana sini..berpeluh jugak! hehehe

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

wahh...chaiyookk..chaiiyyookkk lin!
okla tu lin..mcm sy mmg xde nye lah nak g kelas earobik bagai..earobic ngan qaisara depan umah je sambil bercucuk tanam..dan jugak mengejar die ke sana sini..berpeluh jugak! hehehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza : tu la..plan nak hanta umah mak..sekali didi dah tertido plak.. :P

suziey : gigih ape nye suziey..saje suka2 je.. mula2 mmg malas, dah lama..and dpt geng , mula la syok! hehehe lin ni dah boring rutin keje rumah tu..hari2 ngadap nya!!! hehehe

ainie : hahaha ye ainie..berusahalah saya ini!!! hahah awak keje, bila masa la pulak nak join kan.. tp nanti sara dah besar, boleh bawa dia kot..hehehe erobic ngan anak2 ni mmg keje saya dari pagi sampai malam!hahaha

..::daria::.. said...

mcm best eh aerobic ni bila bca lin cite..herm..mmg bgus sbnarnya kalo kita bersenam ni kan..noma ni pemalas lipas..langsung xde bersukan apa2..dh la mmg bukan atlit sejak azali..haha

herm..poco2 pun syok gak kan?hehe

Anonymous said...

I'm excited to find this website. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you book marked to check out new things in your web site.

Also visit my blog post: anti cellulite treatment

Related Posts with Thumbnails