Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, October 26, 2010

Bukit Merah day 2

diariku,

Sambung cite bukit merah hari tu eh.. nak cite apa jadi on that day... 2nd day tu was saturday.. and it was famili day anjuran tempat keje en suami lin.. dolu2, bila company buat famili day jauh2 ni, diorg provide acoomodation.. start tahun lepas , sampai la ke tahun ni, smua nak kena berjimat cermat ! so, tak de dah hotel2 free nih.. hehe nasib baik la en suami lin memahami so did his pocket at dat time ;P and agree overnite kat bukit merah.. saje suka suki bawak anak2 jalan2 kan.. :)

Sebab semalam nya dah letih, lepas solat subuh, sambung la belayar balik.. famili day registration and breakfast start 8-9 am.. skali kami terlajak daaaaa... hahaha angah yang dok bilik sebelah pun tak 'kring2' lin! ayah lin yang perasan pintu bilik kitorg tak bukak2 lagi, kol kitorg! alamak~ lambat sudah.. hahaha tak pela.. suruh angah gi dulu, cop meja elok2 ckit! haha

Dah la lambat, bole pulak my 2 nyawas ni liat nak bangun pagi tu.. selalu nya diorg la yg 'kejut' papa and mama ! hehehe letih sgt la gamak nye.. dah siap2 kami anak beranak, then we ahead to Sebarau Hall kat Marina Village tu.. tengok staff yang lain and their famili dah ramai yg sampai.. ni mesti gerak dari SP lepas2 subuh ni.. huhu~

After registration --->> dapat pack jajan utk 2 budak comot ni.. tiket waterpark.. duit minyak rm30.. token untuk main2 5 biji <<--- (tu je ye! :P) ada famili photo session.. lin nampak ramai gila photographer on dat day.. tak tahu la P******* hire banyak photographer ke apa.. tapi , kejap2 datang snap gamba.. kejap2 datang lagi.. especially si anak dara tu.. dia makan pun, orang nak amik gamba.. dah la kena bangun pagi.. terpinga2 anak lin! hahaha



.... ye... ni la dia gamba sekeluarga di pagi2 hari ni.. photoG tu pakai DDLSR dia la kan.. lin mintak tlg snap pakai my cap kapak cam jugak! hahaha tapi, korang perasan tak..?? kenapa kaki suami lin terpele'ot sebelah haaa..? 'patah' ke laki lin ni..?? hahaha memang kena gelak la ngan lin kan! hahaha sori ek bang~ :P baju itu...??? baju untuk famili day yg P******* bagi.. kaler yellow tu mewakili team sukan suami lin, Renault :P macam2! and lin 'dipaksa' pakai baju yg tak cantik tu oleh en suami lin.. and sebagai menunjuk taat setia istri ini, pakai jugak la.. hahaha

....... kita makan dulu... hehe breakfast time.. bukan senang nak pujuk anak2 ni makan.. didi dah sebut2 nak main pasir je.. yang lain, sibuk nak masuk waterpark.. hehehe

........ stage yang penuh ngan belon-belonan.. korang nak tahu, masa CEO address his speech, budak2 dah mengerumun kat bawah tu, dok main belon.. hahaha termasuk la anak2 CEO tu.. hehehe.. and anak2 ku jua~~~ :P tapi stage tu dihias dgn sgt cantik.. lin suka..! comel! :)

..... crafted ice (betul ke word nye nih :P).. untuk dipecah kan oleh CEO masa opening.. kat tengah2 tu ada CD .. konon2 CD montage la.. :) cantik kan.. 10th famili Day ..

.... Antara performance showed on the day.. ada banyak lagi.. ada magic show jugak.. tapi tak kuasa la nak amik gambo bebanyak kan.. tak de kepentingan! hahaha :P

.... en Lan Pet Pet sebagai pengacara.. dia lah jadi tukang riuh kan keadaan .. orang2 mcm ni kena ada la kat event. sbb diorg ada banyak idea nak cakap kan.. kalau suruh staff sendiri jugak, alamat nya jadi macam majlis farewell lak kan.. sedih jeeeeeeee... ahahahaha tapi mak lin cakap, ada seloroh dia yg tak sesuai ... mak lin ckp, ada yg keterlaluan.. hehehe memang pun.. tapi, dah dia tu mmg pelawak.. and dtg dari dunia seni.. cakap pun main redah je.. ;P

....... At Pasir Park.. ready for telematch and activities yg di plan kan oleh Ajk famili day.. :) famili duduk kat kemah ikut rumah sukan okey! hahaha cam skolah kan... hahaha ouhh, si adini sgt puteri lilin.. sikit tak nak kluar dari khemah tu.. duduk je dia.. hehehe

.... Didi main telematch bawa bola pingpong dalam sudu.. actually didi tak bole join kot, sbb dia baru 4y.. tapi lin selit2 kan je.. hari tu masa sukan kinder didi, lin tengok dia boleh je main ni! hehehe see, didi paling kecik kan... hahaha baru pukul 10 masa ni.. tapi panassss sgt! sian anak mama.. :)



..... haaaaaa... menang pun... tempat ke-4 dari 4 team.. hahah ok la tu.. dpt jugak hadiah kan.. didi suka je.. dapat tumbler Tupperware ok.. sape nak bagi free2 kan.. hehehe

... ni colouring contest.. ramai yg participate.. saje je nak didi join.. and didi memang suka contest2 ni.. :) dapat juga color pencil free kan.. hehehe and tentu nya buat kesekian kali, anak mama ni tak menang.. takpela.. janji u enjoy ye sayang~

.... tu diaaaaaa... bersungguh mewarna.. sampai menonggeng2! hahaha (esok2 didi dah besar, and tgk gamba ni, mama nak cakap -->> ini lah didi yg mama sayang sgt!)

........ my ayah and mak.. most important people in my life.. gonna miss them so much.. sbb mak and ayah akan menjadi tetamu Allah ke Mekah tak lama lagi..

....... persembahan artis oleh M.Nasir.. korangggggg.. lin 1st time live tgk M.Nasir ni tau.. lin ingat dia jenis susah senyum.. sombong.. oh tidak! lin yang salah! dia sangat la friendly and tersenyum sepanjang masa buat show ni.. memang ok sgt.. dia tak kesah pun peminat2 kerumun dia.. dia nyanyi most of the lagu kat bawah stage je.. jalan dari meja ke meja.. :) and dia nyanyi mmg superb la..! tapi lin denga2, dia nyanyi 6 lagu masa ni, bayaran nya berbelas riban gak! haaaaaaa.... P******* membazir je! hahaha tapi, sbb show dia ok.. acceptable! hehehe

....... air apple penghilang dahaga di tghari.. bole pulak, tak hidang2 food lagi si bukit merah ni.. dah tghari ok.. lapar sudah! hahaha lauk sampai je, x sempat snap, rembat terus! hehehe


Habes je lunch, kitorg semayang and ahead to Waterpark.. punye la suka suki la anak2 ni... kita nak smayang, dia nak change swim suit pulak.. tak saba2.. hehe tapi kat waterpark, lin tak amik gamba pun.. bukan ada camera waterproof kan.. lagi pun, lin dok teman didi main pasir kat giant wavepool tu.. mana nak pegang camera nya kan.. ahahahha rugi la jugak .. sebab macam2 bentuk anak lin buat ngan pasir tu.. suka la sgt dapat main pasir tanpa kena marah... hehehe kena gi Langkawin pulak la.. main pasir kat Pantai Chenang! hehehe

p/s : thanx to papa bawa gi jalan2 ye.. walaupun blom zon cuti2 kita lagi.. hehehe zon cuti2 kita hujung tahun jgn di lupa ye pak~ :P

2 comments:

[-suziey-] said...

waaa meriahnya nmpk aktiviti..hehe..msti kecoh ngn bdk2 nk belon tu time CEO nk berucap..ekek:p

canggih btl siap ade carved ice..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

meriah betul aktiviti..
erk..rindulah kat pakcik ngan makcik berdua tu..kem salam eh..

Related Posts with Thumbnails