Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, October 26, 2010

Bukit Merah day 1 ~

diariku,

Wahh.. baru lah nak ngapdet story mory percutian sgt pendek lin n my famili kan.. hehehe korang tau jela.. berjalan ni memang la seronok... skali balik rumah, tu diaaaaaaaa.... keje2 mendobi lah top priority nya kan.. tak termasuk routine job lagi! hahaha redha je la kan.. nasib baik lah keje2 mendobi ni en suami lin yg pegang jawatan.. tapi, bab2 lipat baju yg membukit tu, baru separuh siap! hehehe biasa la kan.. mood holidey terbawak2 pulak.. :P:P:P

And sepanjang berada kat bukit merah tu, lin tak didatangi period pun!.. huhu~ punya lah berdebar.. kot la mengandung kan.. suka nya hati! hehehe en suami lin nampak excited je.. dia confident je lin pregnant lagi.. hehehe sekali, semalam senja, period datang jugak daa... adoi~ dua2 kami sedikit frust.. tapi tak pe la.. cuba lagi nanti! hikhik..

Jom layan gamba yg bertimbun ni je la eh..??? heheheheh~


.......my girl..... memeluk erat sand beach set dia.. dia ingat nak gi pantai ke.. ;)


........ tolong jgn usik yang saya punye yee... ;) main yg masing2 saje.. hehehe~

...... mama and my ultra-boy! he loves me to the max.. hehehe

........... oohhh.. mood sangat hepi anak2 lin, sampai bercium2 adik bradik! hahaha bukan senang nak tgk diorg 'bersahabat' lama2 tau.. slalu nya ada je adegan usikan terlampau tu! hehehe

......... juz arrived... the unpatient kiddos.. excited sebab dapat tido hotel! haha luvs their smile.. :)

..... bilik kitorang was nature view.. and tiba2 anak2 ni nampak monkey ! menjerit2 la memasing.. nampak monkey pun punye la excited kan.. huhu~

.... en papa melayan anak2 semua nak tengok monkey.. kena ada org dewasa teman la kan.. bahaya jugak , sbb monkey ni semua liar.. :) tapi, agak nya diorg dah biasa tengok orang ramai kat resort ni kot.. nampak jinak je.. lagi suka sebab papa and anak2 bagi diorg makanan! hehehe abes kropok twisties ! and wafer loacker mama! wawawa~

...... my small famili with my mak yg dicintai.. :) ohhh.. ni antara bed yg disediakan dlm hotel tu.. ada 1 queen bed.. and 1 double decker single bed ni...

..... start meround Bukit Merah Laketown Resort at 3.30 pm.. sat gi petang anak2 ni nak swimming pulak.. so kita round dulu.. fountain ni kat tengah2 Marina Village.. kalau dulu2, kita pijak tiles tu air tu akan terpancut tinggi.. macam dance water tu! so, best la ckit.. skrg ni, dah rosak kot.. hahaha

.......... didi tengok ape ntah... takkan takut basah kot~ hehehe

...... anak2 therapy... biasala kan.. amuse park ni memang jadi tumpuan utama anak2.. ready jela duit nak bawa diorg main.. tapi murah je.. 1 token = rm1.. kebanyakan mainan pun pakai 1 token je..or 2 token.. :)
....... naik keta goyang2~ at first didi refused.. tak thrill kat dia kot.. hehehe tapi mama nya paksa didi teman adik gegirl dia yg ngada2 tu! :P

....... amik gambo je.. tak pi pun Orang Utan Island.. sebab dulu dah penah pegi pun.. and kalau nasib kureng baik, orang utan tu tido, rugi je la bayar memahal kan.. mahal..?? ye..mahal utk tgk Orang Utan je... RM20 for dewasa and RM17 for kanak2.. huhu~

... mama and nyawassss....

..... buat apa tu.... ???? fed the fishes .. banyak gila mengerumun! :P

.... yeay! the best part.. makan ice cream puas2! meleleh pun takpe.. tak de mama nak bising nye.. hehehe

....... apa lah yg best sgt tgk kat bawah tu ye..???

..... wahhhhhhh... ada itik....! hahaha budak2 ni punye la suka tengok itik2 ni.. besar2 itik ni smua.. ada dalam 3-4 kilo sekor kot... huhuhu dah lama tak dengar sor itik.. bising gak diorg reramai.. hehehe

...opsss... sampai swimming pool sudah... boleh tahan ke anak2 ni kalau diorg dah aim nak swimming.. tak de makna nye.. memang kena bawa jugak! hehehe alamak...yg kat belakang lin and suami tu adalah pendengki ye.. iaitu adik lin, angah and suami dia, azli.. huhu~

....... busy bees.... hehe suka la tu dapat main air! :)

.... akhir nya papa pun sama terjun.. alasan papa , nak amik goggle anak jatuh kat kolam dewasa.. :P:P:P alasan je tuh! pada hal dia memang suka berkubang ngan anak2.. heheheh

.... at nite... adini sgt suka dapat belon air kaler purple.. :)

.... haaa... sesi karaoke pulak.. hahaha adik lin, emi yg kaki karaoke ni... tapi best gak kan melalak2 syok sendiri nih! hahaha didi pilih nyanyi lagu bunyi gitar! hahaha jiwa lara la didi nih~ ;)

..... aik papa.. berlumba dgn anak2 ke.. hehehe mama layan karaoke.. papa layan anak2 dgn game la.. hehehe

.... my small famili... kena amik gamba duduk je.. sbb anak2 dah tak nak berdiri! haha

.... patut nya gamba ni cantik.. sbb lampu2 neon warna warni keliling marina village ni mmg cantik.. tp sbb pakai camera cap kapak ni, ni je la yg dapat nye.. hehehe kalau ada DLSR kan best! hahaha

...... melepek memasing bila dah balik bilik.. tau pun penat.. mama ingat bateri penuh lagi!! hehehehe rehat ye... esok nak bangun awal.. :)

Sekian... tu je la untuk 1st day nya... nanti lin cite 2nd day, iaitu famili day company suami lin eh.. best jugak.. tapi panas la.. huhu~ mwahx

2 comments:

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

best kan dapat kumpul sesama family..syok je..lagi laa anak dah besar2 neh..eh,lin awak plan yg ke 3 pulak eh? alamak..cemana sy nak kejar neh?hahaha..

anyway, abg nik maintain laa bdn die kan?..hik!

MAMASYAZA said...

happynya bebudak tu g bercuti. akak tak suka kalo diajak pegi ke pulau org utan, hehehehe, tpi bukit merah laketown, mmg best

Related Posts with Thumbnails