Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Friday, October 8, 2010

Majlis raya Petronita Gurun ~

diariku,

buat ape hari ni..? kejap je dah habes bulan syawal kan.. cepat betul masa berlalu.. mak lin cakap, 1st penerbangan untuk menunaikan haji tahun ni on 9th Oct ni.. Ahad ni la.. kejap je kan masa berlalu.. tu la dia tanda dah akhir zaman~ hmmm...

Hari ni, lin ada jamuan hari raya dengan Petronita cawangan Gurun.. Petronita tu la persatuan isteri dan kakitngan wanita petronas.. lin mmg aktif join apa je aktiviti petronita ni.. ye la, cawangan Gurun ni berapa kerat la sgt kan.. anak syarikat petronas yang kecil je.. staff pun around 400 je..

Macam biasa la bila jamuan wanita2 ni, ahli2 memang la disarankan bawa potluck kan.. saje memeriahkan suasana.. and siap ada pertandingan the best potluck lagi.. huhu~ mak lin and my sis, angah pun ahli petronita, so kitorg gi sama2... best jugak..sbb ramai yang turn up.. and ramai yang rajin bawa potluck, termasuk lah lin yang rajin! hehehe

Sebab hari ni hari jumaat, lin bawa la anak dara lin skali, si Adini.. Didi lin serahkan kat papa je.. sbb en suami lin baru balik keje malam, and tghari nak gi solat jumaat kan.. so, didi boleh ikut papa dia.. :)

..... baru sampai dah bergambar dulu..hehehe mcm tu la blogger , ye tak..?? :P

..... main dish by petronita.. ada nasi ayam and mihun sup ayam.. sempoi je kan.. biasa la..cost optimization! huhu~

..... the 'periuk bertuah' !!! banyak jugak kan.. puding ada...kek memang banyak la kan.. nasi goreng ada.. and tak ketinggalan, ketupat daun palas... :)

..... haaaaa... nampak tak 'Glorious Choc Cake' tu.. sedap tau~ memang menjilat jari la.. tau ke sape sediakan..??? dah tentu la , yours truly~ hehehe sama je menu ngan potluck didi bawa gi jamuan raya kat tadika dia! hahaha ok la tu! ;)
...nampak tak nasi goreng dgn paru+limpa goreng tu...? makanan yang sedap ni mak lin yang sediakan.. laku beb, maklum la 'masak dengan kasih sayang' ...hehehe
...nampak tak puding roti gebu tu..??? sedap tau..dpt pulak makan panas2.. and puding ni disediakan oleh adik lin, si angah... kejap je 'sold out'! ;P

...lain2 potluck yang ahli2 lain bawak..memang mewah ngan desert..dah macam makan kat hotel pulak..sbb desert nye banyak..(and senang nak buat agak nye kan!hahaha)

.... Antara ahli yang yang hadir.. nampak tak lin..???? huhu~

.... oppss! my anak dara, adini with her cousin, kak alma and ilham.. berlari keliling bilik je keje nye diorg nih! :P

.... mak menang tempat pertama category main dish! kawan2 lain kata, sedap sgt sbb masak dengan kasih sayang~~~ hahaha tips ye kawan2..masak mesti dgn kaseh sayang ye! kalau tengah gaduh, makan je kat kedai! heheheh :P

.... Angah pun menang , tempat pertama category desert.. huhu licin puding roti gebu dia.. lin sorang je tak menang....huk huk.. ;)


Hari ni , last nite papa keje malam.. esok cuti sehari..and lusa masuk morning shift pulak.. alahaiiii~ non stop keje ni...nak ajak tengok wayang pun tak dapat..huhu~

p/s : Esok nak gi open house rumah kawan suami lin.. tutup dapur lagi! hehehe

1 comment:

Liza said...

Wow bestnya makanan!! lapar la pagi2 ni..

Related Posts with Thumbnails