Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Wednesday, August 25, 2010

Crita shopping raya untuk my nyawa..

diariku,

Salam sayang semua ..dah lama tak conteng kat sini..ada jugak lin online..tp jalan2 rumah kwn2 jela..malehhhhhhh nya nak naip sesuatu..hahaha agak nya dah tengah2 ramadhan ni, letih lesu tu dah mula terasa ..hihi en suami lin cakap, lin macam budak2... hehehe memang pun..mula lah terasa my nyawa, didi and adini 'tak membantu' langsung dalam mengurangkan penat mama dia ni!!! hahaha menambah kerja2 mama ada lah..huhuhu saba2~~~

Dah 2 minggu posa, boleh la kot nak citer pasal preparation raya kan..Dah siap ke kawan2 semua..??? :) rasa nya, walaupun tak settle smua, tp ckit2 mesti dah siap kan... lin pun dah start sikit2..and ada jugak yang tak siap lagi ---> contonya biskut raya!!! hehehe

Last weekend lin, en suami and nyawa tercinta jalan2 la konon2 nak cuci mata je...sbb lin ingat nak gi penang , shopping baju raya untuk didi and adini kat sana.. Tapi, bila sampai je Parkson, Sp ni, tengok pakaian budak2 pun not bad..cantik2 je..and yang penting, tak de la crowded sangat..ada laluan la nak kejar my nyawa tu, nak try baju! hehehe sangat susah la nak try baju and kasut kat ini 2 org budak!..penat kejar diorg..suka suki je masuk celah2 baju ..kluar masuk fitting room...! adoiii...papa pun dah mula kuat je suara nya, panggil didi and adini..diorang takut ke???...hmm..tak de mana nye..kejap je takut..lps tu, buat balik! huhuhu masa tu teringat kat air tebu je.. kalau dapat telan, best jugak! huhu

Sampai je Parkson, naik2 escalator tu, nampak beg duit and handbag dulu..of kos la mama akan stop kejap kan...saje je la usha2..kot berkenan..hmm..kejap je la tgk2 nya..didi dah mula bising " mama cakap nak beli kasut didi!"..makna nya, harus cepat ke children's dept..kalau tak, bertambah bising la mulut nya...

Mula2, tengok kan kasut raya untuk 2 budak comot ni dulu...papa try untuk didi and mama try kan adini..MasyaAllah.. kecik2 dah pandai nak pilih!!!! alahai anak2 ku... especially si adini..bukan main lagi dia memilih..semua dia nak try..agak nye excited kot tgk banyak kasut pompuan..comel2..kecik2..and glamour2! hahaha seronok melayan diorg pilih kasut..and papa dia mengekek2 gelak tengok anak dara dia nak pakai heels tau~ hahaha yang klakar nya, dia dah try tu, siap lari2..menari2..and drift lagi! hahaha papa kata, konon nak pakai kasut ala girlish gitu, tp perangai mcm boy jugak! hahaha lepas sesi try2 tu, amik la sepasang sandal untuk didi and sepasang heels yang bertutup, warna putih, ada pearl2 lagi, untuk adini..memang suka la si gegirl nih dpt kasut tu!..Before ni dah beli sandal adini and papa nak beli sneakers Nike untuk didi later..papa's choice..bukan mama...kalau mama, cukup dah tu! :P:P:P

Then, gi tengok baju pulak..before ramadhan, ada dah beli few pairs untuk kedua2 nyawa lin ni...ada yang papa beli masa outstation pi KL..and ada jugak yang lin beli masa jalan2 and tengok2 kat kid's boutique kat sini...So plan nya nak tambah sorang 2 pasang mcm tu je..memang lin lebih kan baju casual ni..baju melayu and baju kurung sorang sepasang je..bukan nak pakai selalu pun..

Papa pilih kan didi pair of Polo Jr untuk anak bujang dia..and mama pilih kan pair of Tom & Jerry untuk anak dara mama..masa nak try baju ni, bukan main payah si adini...dia pilih nak yang mana..!!!..didi ok ckit..dah besar kan..and bile dia try, and lin n papa ckp, hensem nya didi..dia dah suka dah!..si adini ni yang payah ckit..penat jugak la mengejar nya! hehehe

Lepas gi Parkson, mama ajak papa gi Central Sq pulak..biasa la org pompuan kan!hahaha papa ok je..Tapi, bila sampai je sana, ramaiiiiiiiii sgt2 orang..memang kureng selesa nak memilih baju anak2..tambahan pulak, dah masuk berjam2..diorg pun dah bosan!..buka baju-try-buka balik!..mesti la diorg pun penat kan..hikhik papa umpan anak2 dia ngan air kotak (sgt menggoda ok!haha) and biskut munchys..tapi, tahan lama mana sgt!...

Yang klaka nye, sbb asik try baju je, end up adini tak nak pakai baju dah!..hahaha so, lin pusing2 cari baju tu, sambil dukung adini yang hanya pakai diaper and panty..hahaha semua orang tgk pun senyum2 je!hahaha mcm2 la ini budak kecik!..At last dapat jugak yang berkenan di hati..So, sambar lagi sorang sepasang..and beli juga socks and undies untuk anak2 mama nih!.. :)

...........nyawa nad buah hati........... :D:D:D


Memang super penat la bawa 2 nyawa ni shopping2~ huhu tapi nak wat camne kan..kena la bawa jugak..anak sapa..??..anak mama ..anak papa~ :D:D:D

Rasa nya baju diorg dah cukup kot..cuma kalau nak beli kan PJs baru je..and sneakers utk didi jela...weekend ni may be.. huhuhu skali lagi ke!!! hahaha

And tahun ni, papa dengan berbesar hati nya, delegate urusan2 duit ni kat mama..lepas dah buat bajet ckit2 hari tu, papa bagi sejumlah duit untuk preparation raya..semua la..termasuk baju and kasut anak2..tudung, kasut,beg,and brg2 yg mama nak..biskut raya..duit raya je papa asing siap2..ingat esok nak gi tukar..so, keje lin la nak jaga bajet jgn burst!hahaha hari tu shopping, lin siap bawa buku, nak kira2..supaya tak terlebih beli! hahahah papa bagi duit dah..kalau ada lebih, dpt kat lin kan!hahaha papa ckp,"bukan main mama, siap bawa buku kira!"..hahaha

ok la dear all..nak gi rumah mak...nanti sambung ye...mwahx...

4 comments:

zurazari said...

hehehhe... sonok shopping yer...
zura baru shopping barang2 adam jer dulu..
nnt2 la nak shopping brg sendiri... hubby pun da settle...
mood takder coz kene kejer...

MAMASYAZA said...

baju jenjalan anak2 dah settle, cuma nak beli baju melayu n baju kurung aje lagi. kuih raya pun tempah ckit2 aje

aiDieNa said...

Tersenyum Ina bacer Ardini tanak pakai baju.. terbayang camner Lin dukung dia pakai diaper ngan panty.. budak² memang macam² ragam..

mama rifQy said...

alahaii chanteqnyaaaaa!!

Related Posts with Thumbnails