Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Wednesday, August 4, 2010

Our McD GCB Moment ~~~

diariku,

hari ni en suami ku off day..biasala, mula la dalam kepala dok 'merancang' mcm2 plan nak buat hari ni...hehehe

Teringat janji manis kami pada nyawaku, didi...nak hadiah kan didi dia dengan ROBOT baru....aiyoo~~ memang la masa dia mintak, ku angguk kan je..nak suruh dia senyap kan..hehehe tapi tak baik kan buat janji palsu ka anak2..alang2 papa terlebih "murah rezki" thid month, ku ajak papa sama2 menunaikan 'janji' kat didi..hehehe

Kami ke Central Square..kat situ ada The Store..bole la carik robot kat situ..mula2 sampai of course la nak soru dulu kan..hehehe ku ajak en suami ke McDonalds..wahh..nak try 'Great Chicken Burger' la...en suami pun nak try GCB jugak...macam biasa, ku yg pi beli..papa and anak2 mengambil tempat..hehehe

...GCB 2 sets..and our cheeky boy and girl had their happy meal~~~...

...as usual, papa kena suap kanak-kanak 2 orang ni..kalau tak suap, leka sangat main toy yg dpt dalam happy meal tu.. :)

...wats so funny, mama also dun know~~~..anyway, mama luvs this pic..ada la menyakat2 tu..hehehe

...adini ckp dlm hati "abes beger awin..".. *adini bahasa kan diri dia 'awin nini'* sbb ke'pelat'an nya...hehehe


...And then, we all terus for 'Toys hunting' pulak..yang ni la didi tak habes2 tanya masa kat McD..sebab tu dia makan cepat2..supaya cepat dpt tengok robot.. :)

..."ait didi, kata nak carik robot..ni dah tajuk lain nie.." and mcm biasa, didi akan jwb, "didi tengok je mama..takkan tak bole nak tengok"...huhuhu..makin besar, makin pandai menjawab..aduii, nak kena kontrol ke..??? :P

...papa pun usha jugak ke...yg kat dalam cermin ni mahal2 pa..kita carik kat tempat ada sale tu je laa.. :):):) adini got her mainan doktor2..hmmm..--->entah kali ke berapa la beli mainan doktor2 tu...

...trial session..nak check robot ok tak...??..


suka nya hati..puas nya hati nyawa2 ku dapat mainan baru...baru aman ckit, kalau tak si didi tu asyik tanya je bila nak gi central square...hmm...jangan asyik2 rosak je dah le.... motainai!..hehehe

Tips ---->>> sebab anak2 ni kecik2 lagi, and memang slalu nya mainan diorg ni kejap2 beli je dah patah sana, rosak sini..ada baik nya beli yang murah2 je...mcm robot didi tu cost us dua puluh lebih je..and doctor set for adini, belas2 ringgit je...kalau rosak, diorg nak yang baru..so, tak yah la kot beli mahal2 kan... hehehe ..itu pendapat lin la ye..tp ikut la korang mcmana kan...macam anak2 lin kalau dah rosak, tak nak dah main...habis madu sepah dibuang la kira nya..hehehe

p/s : Great Chicken Burger tu memang glorious la..sedap tau..pedas ckit2 je..tapi kena la dgn selera lin.. :) cubalahhh~~~

12 comments:

MumMe said...

setuju sgt dgn pendpt psl mainan tu...kalaulah di Malaysia kita senang dpt second hand toys...bagus sgt...x tau ler cemana mat saleh didik anak diorg,ada yg cermat tu sampai kita pun boleh pakai mainan diorg...beli kat kedai second hand

mrsboan said...

lin...bila topic GCB...igt kut gambar2 GCB the G yang mengiurkan tapi gambar mesra korang lagi 'gempak' dan best tengok happy moment camtu kan?

lydzar said...

haah lin, kitorang pon beli toys murah je..boleh kira sgt toys mahal dorang tu ada berapa ekekekke

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

MumMe : hehe lin pikir mcm tu la kan..sbb anak2 lin agak ganas ngan toys nya..and bila dpt yg baru, yg lama masuk kotak terus..hehehe anak omputih tu agak nya main mcmana la kan...siap bole jual balik!hehehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

mrsboan : hehehe memang la cite nya pasal GCB tu actually...tp nak wat camne..papa n mama dah lapo benar, ngap terus ...sedap pulak tu..and mkn pun cepat2 je..didi tu bising2 dah nak tgk robot.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza : tu la liza...penah dah beli yg mahal ckit..dulu penah beli control car didi RM80..rugi je dah rosak..tersadai kat tpt kasut tu!hehehe tak bole lagi la..sbb anak2 lin main ala ganas la jugak.. :P

[-suziey-] said...

hmmm....xpnh try lagi GCB tu..hehe..

pasal menan tu mmg sokong 100%..mcm aQeel lagi la..sume menan jenis lori..stiap kali kuar msti beli lori....penuh dh lori..pastu sume dh xsempurna sifat..so beli yg murah2 je..hehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

suziey : yela ...sama la tu...didi ni pulak ikut musim..ni musim toy story, sbb tu dia tgh gile robot...aduh...mcm2 mintak..tak larat..didi mintak buzz liteyear tu...ohh, x dapat nak bagi kot..dia belom pandai jaga barang lagi..motainai seratus lebih nanti!hahaha

try la GCB tu..sdap tau..lepas tu belasah durian pulak..hehehe

aiDieNa said...

Menan anak Bonda sumer murah² jer.. sikit² yg mahal.. nak lagi murah sumer botol² bedak, lotion, shower gel, deodorat tu.. simpan.. cuci bersih.. kasik dorang main.. sebab dorang mmg suka sangat usik barang mak pak walaupon menan sendiri dah berkoyan..

Yer ker GCB tu sedap.. harus cuba nieh!

BTW.. Lin & Hubby sangat seiras.. suka tengok.. org kata jodoh panjang..

..::daria::.. said...

x penah rasa lagi GCB tu..tgok lin makan terliur pulak..:p

toys?mahal atau murah bagi noma no. 2..yang penting toys tu selamat utk budak2 main..kalo mahal tp membahayakn anak2 pun x guna juga kan..:)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

aidiena : thanx la bg idea tu..ok jugk..heheh tau jela anak2 ni mmg suka main brg kita kan..hehehe

Try la GCB tu..nanti dah habes season nya, kena tunggu pulak :P

hahaha seiras ke..?..slalu jugak org ckp mcm tu..even ramai yg ckp, dia anak mak lin, lin plak menantu!..hahaha
n kdg2 ade jek 'berperang' kan..tp under control la lagi..huhu :P
doakan la kami sampai hujg nyawa ek..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

noma : try la GCB tau...pekena ngan hasbi, mesti mari~~~ hehehe

lin sgt agree opinion noma tu..lin pun akan beli yg berbaloi..price and keselamatan jugak.. :)

Related Posts with Thumbnails