Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Monday, August 16, 2010

Adini's new hair cut!

diariku,

Lama nya tak menaip2 kat depan ni..tapi smua pun maklum la kan...bulan2 ramadhan ni, bateri ada cikit low la..hehe plus, teringin juga nak baca2 al-mathurat ke doa2 ke lps zohor kan..then, dah tentu aktiviti wajib surirumah macam lin ni, 'layan mata' la jap kan..dari sahur tak tido wooooooo...hahaha buka posa rumah mak, sampai rumah balik karang dah kol 10 lebih..letih gak tau!..tp sendiri suka..hahaha

Sempat la gi baca2 entry kawan2 yg masih ada bateri update blog diorg tu...best juga, at least tak putus idea..hehe Macam semalam, lin memulakan keje2 membalut bekas2 biskut raya yang dah di oder..amik order je nak...buat nya baru nak start!haha takpe la kan..mostly, customer lin nak amik set ni hujung bulan..lepas gaji agak nye kan.. :) And Alhamdulillah, tempahan nya pun sangat memberangsangkan...Lin and adinda, angah bagi2 kan keje..lin buat body, angah buat tutup bekas yg part ni susah sikit..ahaks..nanti baru join nak buat finishing yang lain.. :):):) Tempahan masih dibuka ye..kalau nak, bagitahu lin tau! :):):)

Sebenarnya dah lama dalam hati ni niat nak potong sikit rambut nyawa lin, Adini...dah panjang lebih bahu...muka dia kecik..tak tembam mana..rambut jenis tebal..masuk2 dlm mulut..melekat kat pipi..rimas sungguh lin!..TAPI, en suami tak bagi potong..nak tengok anak dara dia rambut panjang!..Adoii...dah la Adini tak nak ikat rambut..papa plak ngada2 nak gegirl dia rambut panjang!huhu...

Setelah ku pujuk2 en suamiku, macam2 ayat ku bagi pada dia, akhir nya dia terpaksa setuju rambut si gegirl ni dipotong SIKIT saje.. :P:P:P

So, before amik didi, bergegas la lin bawa Adini gi saloon..Saloon ok!!!hahaha nak potong sendiri, memang bengot la rambut anak lin karang!macam yg lin potong slalu kat fringe dia...salah kan Adini yang tak dok diam..lin ok je!hahaha

........muka baru lepas menangis...sian dia..panjang kan rambut Adini..tak sesuai ngan muka comel nya tu!hehehe

.......alalala..sedih nya adik..jgn marah mama ye! :)

....RAmbut Adini tebal...tengok, siap kena klip sana sini..pakai klip dewasa lak tu!hehehe..better trim ckit kan...

....Kemek muka !! hahaha...takut kena gunting kot~ hehehe

....Dah siap...bahagian belakang..kemas ckit kan.. :)

....Yeay~~~ kan dah cantik tu...kemas..bersih..tp muka tak nak senyum!hehehe tengok la fringe nye tu..Cina tu alter fringe bengot yang lin buat..so, dia agak 'senteng'!!hahaha takpela, by raya, mesti dah cantik kan.. :) sayang anak mama!muahxx..


p/s : Saje gatal nak buat potongan yang senteng sikit kat belakang..panjang sikit kat depan..hahaha rambut Adini banyak kan..so, kita try jela..hehehe Raya ni mama nak buat rambut camne lak ye... :):):) yang ado je la kan~~ hehehe

7 comments:

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

alololo...comelnye la si adini neh..lagi2 potong pendek cmtu..skang ni rambut sara panjang kat depan.tu pasal sy dok asyik ikat je..nak potong,mcm sayang je..huhuhu

MAMASYAZA said...

ala cutenya adini bila dah potong rambut. akak pun suka potong rambut siratu camtu

lydzar said...

comel nye dia ngn rambut style mcm ni.. :)

then senang nk uruskan..kan?

mrsboan said...

seCOMELL...Dora the explorer...hehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe comel ngan muncung panjang sedepa!haha agak nye dia takut masuk mata ke apa ke kan..tp sekarang lebih selesa tengok dia..makan pun tak de la termasuk rambut skali!hehehe

zurazari said...

comey nyer dini... suker2....

ni yg teringin gugrl lak nie=)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

zura : teringin??..haaa..tunggu lagi..cepat2 la dpt baby baru pulak! :)

Related Posts with Thumbnails