Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Wednesday, August 11, 2010

Sahur sendirian~

diariku,

Alhamdulillah...sejuk nyaman je pagi ni...lin baru je lepas bersahur...bersahur sorang2 je ye kawan2..en suami lin keje nite shift ..jap gi baru dia balik..sayu jugak la hati ni..makan sorang2.. ~~~

Menu sahur lin...?..ala kadar je la..solo je kan~ kurang selera..huhu tp bersahur la jugak, dapat pahala sahur, ye tak.. lin bersahur dengan pulut kuning and kari telur yang mak buat utk en suami bawa gi keje semalam...adinda lin no.3, fami, yang hantar malam tadi...hehehe kalau fami tak hantar, dah plan nak makan nestum 3 in 1 tu je.. :) ..and lin makan juga, 3 biji kurma yusoff taiyoob ..and air kosong.. kenyang dah pun, alhamdulillah~~




Tapi takpe, hari ni en suami lin off day..kalau dia takde cover dah cakap ngan dia tak yah cover hari ni!, dpt la berbuka posa sesama hari ni..and as usual, buka posa is kat rumah mak ayah lin..hehehe kalau lin tak datang, ayah keep calling, soh datang..hehehe~

Nak solat dulu... Selamat berpuasa ye kawan2 ~~~

p/s : en suami dah berjaya ajar nyawa lin, didi...esok puasa - - tak boleh makan..tak boleh minum ..waktu siang - - semalam senja lin suap dia makan, didi cakap, "eh..kan puasa tak bole makan siang , mama"..and lin jawab "start esok.. "...tengok la didi karang..jgn tak nak makan langsung, sudah~..hehehehe

8 comments:

Aleeya said...

marhaban ya ramadhan...

lydzar said...

selamat berpuasa lin :)

didi dh kena belajar puasa dah...

mrsboan said...

selamat berpuasa..alhamdulillah petang karang boleh berbuka bersama...

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

syiannyeee die..sahur sorg2..tapi ok la..bole buke pose ngan abg nik..sy maybe buke pose sorg2..sbb abg din selalu balik lambat.. :(

ape2 pun..selamat berpuasa ye lin & family.. :)

Masrina binti Alim said...

sama lah kita Lin..sahur sorang2..arini pon berbuke sorang2..
esok baru suami off..huhuhuuh

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

Salam kawan2...

Aleeya : thanx my dear :)

Liza : same goes to u dear..didi puasa yang yok je..hehehe jap2 lapar!hehehe

mrsboan : tu la..dpt juga berbuka sama kan.. :)

Ainie : hehe tu la ainie..sayu sbb 1st day puasa, dah tengah2 nanti, takpe kot..tp sy dah biasa abg nik keje shift..abg din sampai rumah lambat ke..sian awak jgak..takpela, ajak sara teman ek :)

Mas : alaa...sian mas..nak wat camne kan..dah dia keje shift..lin dah masuk 8 tahun kawen, dah biasa..tapi sayu jugak kan, sbb 1st day puasa..takpela..hari ni dia off kan..karg masak best2 ek.. :)

aiDieNa said...

Wah.. satu perkembangan yang bagus.. Ina dulu start posa penuh darjah 1..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hahaha..tu janji didi je ina..tak posa pun..takpela..kecik lagi, baru 4 years old kan..next year lin nak train didi posa..half day pun takpe la :)

Related Posts with Thumbnails