Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Friday, August 6, 2010

Yang mana satu pilihan kalbu..? --> kawan2 ku, tolong ~~~

diariku,

Semalam masa tengah breakfast 'bertigaan' (didi school!) kat rumah, terbuka la topik BONUS ngan en suami ku..mula lah ku apply apa yg terlintas ...and mood en suami sgt lah hepi pagi tu, dia 'layan' je la bebelan ku pagi semalam..hik hik hik

mama : abg, jom teman syg renew lesen ..and jom kita gi gallery perabot yg baru tu..saje je cuci2 mata..tengok jela apa ada..and bole jugak usha2 dining table utk living area tu..

papa : haaaaa...syg mula tu list macam2...bole la nak tengok..tak penah pegi kan..then amik didi terus...cepat siap~~


...yeay!...siap2..and gi renew first kat post opis tesco..ada aircond, sejuk ckit..hehehe then terus la kami ke gallery perabot yg baru tu..lupa la nama dia..hehehe

And macam biasa la, en suami ku yg terlebih excited ok...masuk2 je kedai tu, dia cakap nak tengok dining table..dalam hati ku cakap, "ala...nak tengok yg lain jugak!"..hahaha sangat tamak kan...hahaha

Ada banyakkkkkk sangat pilihan....and kami dah decided nak beli yang besar ckit..dining table with 8 seaters...maklum la , famili ku ramai..kalau dtg ramai2, tak cukup tempat makan..sekarang ni ada dining table kat dapur..and tu pun dah lama..set tu actually my adinda, angah yang punya, and bila dia pindah rumah baru, dia bagi pada ku..dah 6 tahun ku pakai set tu dari kami menyewa dulu..angah pakai almost 2 years..so, set tu dah 8 tahun....tp elok lagi la..hehehe

So, kami masing2 ada pilihan hati memasing..and ada jugak sama2 'jatuh hati' dengan set yang sama...

Bole tak sama2 tolong fikir and bagi opinion kawan2...and ku nak beli ni, nak pakai lama2 yang boleh and of course la worth buy..semua set yg kami pilih is for 8 seaters....And rumah ku ni takde tema apa2 pun...tema ikut suka hati je...hehehe agak2 yg mana sesuai eh.... :):):)


Set A ---> yang ni pilihan en suami...sangat tegap..and jugak sangat mahal..lebih kurang 6k plus...nampak moden, tapi hati ku kureng berkenan..hehehe cantik ke..?


Set B ---> yang ni juga pilihan en suami..and ku jugak macam suka je..suami ku cakap, seat nya besar..and comfortable..and buatan nya sangat kemas and tegap..cosy kan..sbb lepas makan, chit chat pulak..mau berjam2 akan!..hahaha price is RM4,100...


Set C ---> haaaaaa...yang ni kami dua2 suka...table top with marble...putih licin je , no design at all..kaki meja also marble...lepas ding dong ngan saleperson tu, dia offer RM3,700...hmmm..ok tak..?


....Lepas dah gi gallery yg baru tu, kami ke kedai pearbot yg slalu kami beli barang rumah, New Era Lagenda Heights...and ni pilihan kami di New Era...

Set D ---> Set dining table with marble top jugak..tapi kaki meja is kayu getah kot..ada design marble kat top tu...and kerusi also cantik..tapi tak fully balut with leather...ku mcm teringat2 pada Set C tadik..hehehe price is RM3,500...


Set E ---> Ni set yang paling selamat nak beli...bole suit rumah orang melayu kan...simple tapi sangat teguh ye...kaki meja also besar and tegap...meja pun ada design lekuk2 tu...and ada glass on top...lin ok je kalau en suami nak yang ni pun :) and the price is much cheaper, which is RM2,300...


Set F ---> haaaa...yang ni pilihan kami sama2 jugak...suka sangat...marble top dining table...kaki meja also marble..sangat berat..kalau dah letak nanti, konfem tak alih2 dah!heheh kerusi also fully balut dengan leather...and colour gelap!!!anak2 tumpah air pun , kureng la effect nya nanti compared tu beige colour or fabric seater...hehehe ok la kot, sebab meja dah putih marble, ada design ckit.. :) kerusi pun cantik jugak kan...cuma kaki kerusi kecik la...hehehe tapi teguh tau...and price is ok la..RM3,600..



...So itu la antara yang tersangkut dalam hati ku...and tersangkut jugak dalam mimpi ku semalam~~~ hahaha tolong bagi opinion eh...atau pun, tak yah beli dulu..???hahaha sebab ada beberapa senarai yang dah ku apply pada en suami...and kena go for priority la kan... :P tp dia macam ok je..hahaha so, ku nak ready ngan pilihan hati la, in case en suami bagi cakap.."Jom gi beli sekarang!"...hahaha yang mana satu pilihan kalbu..A,B,C,D,E of F ????

Mode : berdoa bonus dapat lebih ckit..supaya senarai ku takde yang keciciran nanti~~~hehehe :)

p/s : Angah..kalau kau baca ni, ni semua baru di peringkat "Apa kata survey" tau...hahaha

6 comments:

aiDieNa said...

Hurmm Bonda pilih set E.. sebab simple.. design tak terlalu season tak jugak terlalu moden.. sesuwaiii.. harga murah lagi!

zurazari said...

zura pilih set D...
hehehe...
wahh.... besh ar nak rayer nie yer...

lydzar said...

aku nk beli meja makan yg rm300 pon pikir 8kali..inikan pula meja beribu riban mcm ni haaa...hahahah


ermm aku vote for set F :)

..::daria::.. said...

noma afundi set C lin..;)

simple + modern + nice..warna putih table top tu nampak suci murni..dan kerusi dia nampak selesa..dan harga dia noma rasa worth it :)

MAMASYAZA said...

set A nampak cantik, set C pun nampak cantik...errrmmmm set C lahhhh

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

thanx kawan2....pendapat anda semua lin hargai sgt2...and yg penting, semua set ada yang vote!hahaha camne nak buat decision nih..hehehe except set A ..takde org pilih :P mahal sgt kan..so reject la set A..hehe

kalau jadik la en suami lin beli, nanti lin bagitahu set mana yang menawan kalbu dan poket kami ek..hehehe luv ya all.. :)

Related Posts with Thumbnails