Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, August 3, 2010

Bekal untuk en suami ~~~

diariku,

Petang tadi lepas lunch, sempat la ku berjalan2 kat blog kwn2..dah lama tak dapat pegi..busy pulak..ntah apa2 yg di busy kan..hehehe selain keje2 Lovelin Creation ku tu, keje rumah yang tertangguh --> seperti lipat baju! <-- tertangguh sampai menggunung dah!!! hehehe tak patut kan suri rumah ..baju tak lipat..tp nak buat mcmana..bisnes tgh masyuk~~~ nasib baik en suami tak komplen.. :):):)

Dah hampir pukul 6 ptg, en suami ku bangun tido ( dia baru balik keje malam n nak masuk keje mlm lagi hari ni ) ..sempat dia sound ku " ait sayang..lama benar ngadap laptop tu..?..tak habih2 lagi ke?"...aduhhh, skali kena sound daaaa...hehehe Ku senyum je and cepat2 dc..ku buat2 la tanya..."abang nak mkn ke nak bawa bekal..?..nak sayang goreng cempedak tak..?"...laju je dia jwb.."nak makan terus..and nak bawa bekal cempedak goreng.."..amboi, byk nya nak!..hehehe

Bergegas la ku dapur..isteri mithali katakan.. uhuks..:P
panaskan lauk tengahari tadi..kari ayam etc..buat air..bancuh tepung utk goreng cempedak...actually, cempedak ni bukan ku beli pun..untung nya dapat jiran orang tempatan sini..n baik2 pulak tu..musim buah ni, mcm2 buah ku dapat..diorg ada dusun famili kot..durian..rambutan..langsat..cempedak..ada je stok kat rumah ni..hehehe alhamdulillah~~ :)

..ku tak tahu la kwn2 buat mcmana kalau bancuh tepung nak gorg cempedak..tp, ku buat simple je..tepung gandum - garam ckit - serbuk kunyit ckit je - telur sebiji - air ..dah...tu je..and gaul2 kan...


..Minyak dah panas..terjun kan la cempedak tu satu demi satu dlm kuali..

..terbalik2 kan..and masa ni, bau cempedak goreng yg wangi tu, dah menerawang seantero rumah ku.. :)

...Tadaaaaa....dah siap...tp yg ni makan2 kat rumah je..yang en suami ku nak bawa gi opis dia, double byk yg nie..hehehe and tak sempat nak ambik gambo pun..lupo! :P

p/s : proses menggoreng tadik berjalan lancar...sambil denga Hotfm..sebabnya, nyawa2 ku, didi and adini masih tido~~~ hehehe lepas diorg bangun, start la balik 'kekecohan' kat dapur mama ;)

4 comments:

MAMASYAZA said...

kalo kat umah akak, cempedak goreng kurang laku, tapi pisang goreng, memang laku, sekejap ja habis.
bestkan kalo hari2 boleh buat bekal utk suami g keje

mrsboan said...

alamak!!!..bestnya..kena cari ni..gambar itu sungguh mengujakan..alhamdullillah dapat buat bekal utk suami...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kak sue : rumah lin ni ikut dan je..heheh kadang2 roti je..cicah milo pun sodap kan.. :) and bekal tu kalau suami lin keje mlm je..kalau keje pagi, jarang dapat buat..nak siapkan anak skola lagi.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

mrs boan : salam..hai... :) sementara tgh dok ada lagi musim ni, cepat carik cempedak..hehehe kot teringat masa masuk ramadhan nanti, mmg terliur jela..huhu..
bekal sempoi2 je..kadang2 roti je..sbb suami lin x suka makan heavy malam2.. :)

Related Posts with Thumbnails