Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Sunday, July 25, 2010

Baju raya dah siap...!!!

diari ku,

Malas nya nak bangun pagi tadik..en suami pun lepas balik keje terus tido..hujan renyai2 pulak tu...huummmm...syahdu nya dapat peluk+cium nyawa2 ku pepagi nie...hehehe amik mood nak continue 'layannn' la tu...huhu

Tiba2 henfon ku bergetar2...mode vibrate lerr..tak nak terkena 'kezutan' kot2 ada call masa tengah tido..hehe Adinda angah call..dia memang la bangun awal hari ahad sbb her dotter dah primary skool and nak gi skolah..hehehe dia mengingatkan ku 'dating' kami ke Sayang Bakery - tempat jual brg buat cake,biskut ni - .....a'ah...ye la..sbb next week ada order cupcake 200 pcs dari Petronita Gurun and 1 set of 16 pcs tempahan customer utk boyfren nya kot...sekali buat la ..senang keje ckit...hik hik!

Dah 'dating' nya berduaan...poket pulak masih berisi dengan 'elaun sara diri' yg en suami bagi, memang terlajak perahu merayau la kami!hahaha tiba henfon berbunyi lagik..tengok nama tailor baju raya kami tu...Yeay! Chia Yee cakap baju raya kami dah siap ye kawan2..huhuhu tak masuk ramadhan pun lagi, baju nya dah siap...nak wat camane...kena la happy kan...hahaha tak kan nak nangis plak.. :P:P:P

Ingat kan nak gi amik..angah kata, petang nanti dia amik anak balik sekolah, dia amik skali...dua2 beradik tak saba nak tgk baju!hahaha alasan nya ialah sebab kami sebenarnya selain carik barang buat cupcake, kami tengah 'mencari2' barang2 untuk 'projek' raya ni untuk Lovelin Creation...hehehe nanti dah jadi, akan ku hebah kan kepada sahabat handai semua ye... :):):)


And baru senja ni angah hantar kan baju tempahan kami tu...untuk ku and en suami - sepasang baju melayu, sepasang kurung moden, 2 helai blouse - and upah nya RM200 sahaja...hehehe memang berbaloi2 kan...yang penting, Chia Yee nie jahit baju memang selesa nak pakai..terletak elok je kain and baju nya..en suami pun suka hasil tangan tailor nie..sbb tu every year ku and my big famili tempah kat dia je...and yang penting, memang ku rasa anggun tiba2 lah bila pakai baju dia jahit!hahahaha boleh la perasan kan...

Kan hari tu - kat sini and kat sini - ku tak suka sangat dengan kain yang en suami pilih kan ni kan..tapi bila dah jadik baju, cantik je!..hehehe bila dah try melaram sorang2 tadi - en suami nite shift lagi mlm ni - ku rasa kena sangat la dengan ku...sedang2 ok la...nak melaram yoyo oh pun, awak ni bukan artis...hehehe tp tetap dengan imej sederhana, tapi meriah!hahaha

Cuma salah satu blouse je macam kureng ckit la...sebab lengan nya terlebih labuh...tak pela...esok ku nak try test kat depan en suami dulu..and hantar balik kat Chia Yee, suruh dia repair kan...small matter kan.. :)

Sekian...cita2 ku saat ini ialah nak gi carik manik2 yang cun2 and sesuaiiii..kalau rajin, nak tambah manik2 ckit..hehehe punya la semangat nak raya kan!kalah anak2~~~ hahaha and tahun ni sebenar nya giliran raya kat kampung ku di Melaka...konfem meriah...haihh, tak saba nyaaaa~~~~~~ :):):)





3 comments:

lydzar said...

tayangla baju raya tuuuu

MAMASYAZA said...

wahhh bestnya baju raya dah siap, jeles ni. akak tak decide lagi warna tema utk raya kali ni, selalunya beli yang ready made ja...tambah manik2 kat baju, lagilah cantikkan, tambah berseri2

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

liza : tayang baju ke tayang orang nya???hahaha nanti la..tak seprise leee.. :P

kak sue : takpela kak sue saiz sederhana kot...lin ni payah la na carik yg ready made, sedap pakai..maklum jela..hahaha kalau baju kurg moden, mmg susah nak carik..kalau baju kurg biasa, ok la jugak..nasib badan~~~ hihihi

Related Posts with Thumbnails