Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Saturday, July 3, 2010

Our BUN day!!!

diariku...

hari ku bermula dengan 'dating' ku dgn adinda ku, angah..nak 'membeli-belah' for Lovelin Creation..next Thursday ada order cupcake amount 200 pcs...later ku cerita sape yg oder ye..mula2, nak pegi berduaan je..tiba2 my nyawa, didi dah tercegat masa ku ku bersiap, merengek nak ikut mama.. so ku bawa la..suka la dia sbb sorg2 dia je..manja terlebih!hehehe

Kami breakfast kat kedai famili Suhada kat Taman Ria..dah lama tak gi situ pun..Suhada nie dulu customer Lovelin ku..dia tempah hantaran..bkn main suka dia jumpa ku..boleh plak dia ckp, "dah lama tak denga suara manja kak lin"..hahaha adoi yaiii...angah bkn main mengekek gelak kan aku!..mmg ku akui, suara ku 'agak kecil'..hihihi

Then we went to Sayang bakery and Honey Food utk carik brg2 cupcake tu..lama la jugak membelek..didi pun sempat 'shopping' binokular kat kedai..ada jual kat area party items tu..ada2 je nyawa ku ini...

Dah sampai rumah tghari..memandangkan en suami and adini dah bangun, ku fikir nak masak la simple2 je..malas pulak nak beli..en suami ku tgk FIFA la, sambil bermalasan..hehehe kejap tu dia join ku kat dapur and tgk ku nak masak sotong..so, dia tlg bersihkan kan sotong and ku pun masak la sotong masak kicap..siap la mkn tghari yg sempoi seada nya tue..hehehe mata dah ngantuk ni..zzzzzz....

Rupa2 nya tengah ku tido tu, suami ku pegi ke kedai bakery, beli brg nak buat bun!hahaha dia baca kat dlm inlet resepi MW yg baru nie..hehe en suami mmg suka keje2 bakery n pastry ni..So, bermula lah aktiviti hujung minggu kami kali ini..

Memang kecoh sgt..sbb satu famili ku 'menyibuk2' kat dapur..dah la dapur ala comel gitu, mmg penuh la!hahaha ku tak usik langsung adunan bun tu..semua di prepare oleh en suami ku..biar jela, air tangan suami pulak kali ni!huhuhu...



En suami nak buat bun manis pd mula nya...nak buat nya kejap je..tp sbb nak tunggu adunan cukup naik and kembang, tu yg makan masa..sementara tunggu bun manis tu kembang, suami ku decided nak bancuh adunan bun coklat pulak!tu dah datang penyakit rajin nya la tu!hahaha


Memang tak sabar nak makan bun tu..wangi satu rumah ku dengan bau bun tengah di masak!didi tak habes2 mulut sebut, yummy! yummy!...teruja la tu, tgk bun kat kedai, tiba2 tengok papa buat kat rumah...hehehe and didi asyik tanya je bila nak habes masak...huhuhu sama2 tak saba nak mkn bun panas2!

Sementara nak tunggu bun masak, ku and famili terchenta pun bergonjeng la kat living area tu...didi and papa siap main badminton..punya lah lapang rumah ku..sbb kurang perabot...hahaha nak main kat luar, hari hujan rintik2..so, main la kat dalam rumah...ku sgt seronok tengok en suami ku and nyawa2 ku bergumbira bersama...ku tumpang gelak and kejap2 gi usha bun...hehehe syukur ku padaMu ya Allah...


Ting!!!..haaaaaaaa...dah masak..meluru la kami ke dapur..hahaha ku bancuh teh susu..then together menikmati bun hasil tangan en suami ku and nyawa2ku dengan berselera nya!hehehe sedap nya makan panas2~~~~~........

Kalau nak try , senang je..barang pun senang...korang beli je majalah mingguan wanita yg baru ni..cover depan dia Anne..kalau nak soh ku tempek resepi kat sini, bgtau la ye..insyaallah... :):):)


p/s : Thank you papa...esok buat sosej bun pulak eh! didi yang nak tau, bukan mama!hehehe

p/s 2 : Alhamdulillah...malam ni ku dpt lagi customer nak tempah hantaran utk wedding Nov nanti..11 dulang fresh flower plus sirih junjung plus cupcake hantaran plus sewa dulang and alas... :):):) rezki Allah bagi.. Alhamdulillah..doakan ku ye kawan2, semoga Lovelin Creation ku terus maju... :)

6 comments:

lydzar said...

bestnya air tangan suami..rajin gak dia masuk dapur eh :) bagus bagus!

dan aku doakan Lovelin Creation terus maju dan berjaya ok..insya allah

MAMASYAZA said...

wah best ni, en, suami pandai buat bun, si isterinya pulak pandai buat gubahan hantaran, best ni, kalo g SP boleh la singgah

aiDieNa said...

Wah.. seronoknya makan bun air tangan hubby.. tetiber ku pon teringin nak raser.. camner tue?? Hihihi.. ;)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe ada la dtg penyakit rajin hubby lin tu..tp dia memang suka tlg kat dapur..dia kata, kalau dulu x blaja engineering, memang dia nak amik culinary!hehehe and kalau nak tahu la, masa lin pantang bersalin, suami lin la yg masak utk lin..kalau dia keje pagi, kol 5 dia dah bangun, siapkan makanan...sbb dia mmg suka masak..hehe istri dia yg makin boolattt.. :P

liza : thanx fren, atas doa nya..smoga liza hepi slalu dgn 2H and din :)

kak sue : mai la singgah rmh kalau dtg sp..jgn terjah ye..kena kol dulu!kalau tak, ada air sirap je la..hehehe

aidiena : best la mkn panas2..hehe nanti senang2, lin tulis resepi ek..kalau tak, tgk je dlm sisipan mingguan wanita yg gambar cover dia Anne .. :)

..::daria::.. said...

so sweet la hasben lin ni..pandai masak!:)

lin..noma dh linkkan blog lovelin creation kt blog noma..kasik promote skit..^_^

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hehehe sweet2 sour gak la noma...hahaha tp dia mmg suka keje2 dapur nie..sbb tu lin makin tembam kot kan..hehehe thanx ye dear link kan lovelin creation lin..mwahx mwahx :)

Related Posts with Thumbnails