Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Monday, July 5, 2010

Mari mengumpul ilmu~~~

diariku...

jeng!jeng!jeng!.......tengok la buku baru ku........KRAF GULA~~~...best nya...actually, pagi tadi saje je google teknik2 fondant nie...yela, kena lah menambahkan ilmu di dada kan...lagi pun, rasa nya ku masih di peringkat 'KraStangan' lagik!hehehe and kadang2, kalau tak kena gaya, memang blur la masa nak mendeco cake tu...tiba2 di awang2an jek...hahaha menakut kan je...ye la, ku buat nie untuk tmpahan orang...sure pelanggan ku berharap cake nye menjadi..cantik..and sedap!kan.............kalu buat lebih kurang je, jenuh nak menjawab depan Allah nanti...dengan customer pun kita kena iklas..itu prinsip ku :) insyaallah... :)

Sedang menggoogle tu, ku terjumpa satu web Baking Project ni..bila ku selak2, owner web ni ada produce buku...ku tengok mcm menarik je..ku terus call, and tanya kan kat mana nak cari buku nya...kak min suggest ku cari kat MPH or Popular...So, apa lagi...lepas ku fetch didi from his kinder, ku terus ke MPH kat Tesco...ku cari...haaaaaaa...jumpa pun!yeay!...pantas ku selak helaian nya..and memang ku jatuh hati la dengan buku ni...terus ku beli untuk menjadi 'sifu' ku kat rumah nanti...hehehe suka sgt!..oh ye, buku ni RM30 je..n malay version..senang sikit kan :)

And yang rupa nya, masa ku sibuk membelek2 buku nie, my nyawa also menggeledah MPH tu..sambil 'dijaga' oleh worker kat situ..ada org layan nyawa ku, lagi senang ku nak belek buku, ye tak??? :) and bila nak bayar, adik kat kaunter tu tanya.."akak buat cake ke"...dah tentu ku cakap yeeee...suka la anak2 dara tu nak makan cake..hehehe siap amik no fon and blog address lagi...ku kan extra peramah sikit...hahahaha

Okla...nak baca buku jap...nanti jumpa lagi ek.. yeay!


p/s : aidiena...thanx ye gi jln2 kat Lovelin Creation...dtg la slalu..hehehe :)

4 comments:

lydzar said...

lin, tambah ilmu banyak2..nnt kalau dh terer boleh conduct kelas baking pulak.. :)

min said...

Thank you very much sudi beli buku Akak.. harap membantu :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...
This comment has been removed by the author.
.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lydzar : insyaallah...lin nak blaja je..x terpikir lagi nak ajar org lain..takut ajaran sesat plak nanti!hahaha thanx liza, support lin :)

kak min : welcome..lin suka buku ni! :):):)

Related Posts with Thumbnails