Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Friday, July 9, 2010

Nyawa ku vs king of fruits~~~

diariku...

dah lama tak membebel2 kat sini...biasa la tu, kdg2 ada masa kan kita ni busy nya kalah kan PM!hehehe dr awal minggu ni, ku 'mempersiapkan' diri and segala brg nak buat cupcakes..tp malas nak citer pasal tempahan tu lagi..sbb ku nak bebel pasal nyawa2 ku mengadap raja buah..apa lagi kalu bukan DURIAN!!!...hehehe

ku mmg 'hantu durian'...and en suami ku jugak suka durian..tp dulu la masa kami ngedate2 dulu, suami ku suka durian..skrg dia dah kureng ckit...suka apple pulak kot!hahaha omputih! :P dia kata, dah tua agaknya!hahaha tp bagi ku, bila sampai musim durian ni, mmg WAJIB la beli durian bila gi pasar mlm or yg u nampak comel2 tepi jln tu!hehehe and 'kegilaan' suami ku yg dulu suka durian ni, dah diperturunkan kat nyawa2 ku ini!!!hehehe didi and dini suka gila mkn durian..mcm mama diorg jugak!hehehehe

kalau beli durian, en suami mmg letak kan pilihan pd 'batu jemala patik' ni..suami ku kalau pilih durian, mmg out!haha kalau penjual tu tunjuk yg mana pun, dia angguk je...kalau ku yg pilih, mmg mcm cerewet ckit..maklumla, hantu durian!hehehe

ku pilih durian yg batangnya nampak baru lagi, tp x baru sgt la..sbb kalau baru gugur, kureng kick durian nya..and then ku suka durian yg kecik2 je..agak2 besar kepala kera tu, ok la tu!hehehe durian yg besar2 ni, slalu nya durian kawen..ku x suka yg kacuk2 ni..ku suka durian kampung! :) and ku ada dpt tips dr sape ye dulu, duri2 kat durian tu, kalau yg lebar2 ckit tu, and kaler hijau2 ckit, mmg ngam soiiiii la durian nya...hehehe kalau kuning kulit nye pun, ku x minat...wahahaha cerewet nye la nak pilih durian.... :P:P:P

kalau kat kg ku, mmg ada beberapa pokok durian keliling rmh tu...mmg best la durian nya...mabelesssssss! and rambutan, ku panjat2 pokok tu even yg bergayut nak sampai tanah tu ada je..tp tak thrill la kan!hahaha kesian nyawa2 ku tak merasa...kampung pun jauh, nak balik2 sbb nak mkn durian je...raya nanti nak balik dah..ku nak ajak nyawa2 ku 'cekau' ayam je la...hehehe

...ambik....sampai meleleh tepi bibir nak mkn durian...hehehe


...jeling kat abang didi la tu...


...ni cara orang manja malas makan durian...mata dah mengantuk, tp nak juga rasa durian.."mama, suap kan didi je la"...hehehe


p/s : ku teringin nak try buat kuih2 tradisional nie...dulu slalu jugak tlg mak...senang je sbenanya...skrg, asik beli je..hmmm...may be weekend ni..??..kalau rajin!!!hahaha

7 comments:

MAMASYAZA said...

anak2 akak pun suka ngan buah durian ni tapi lebih suka kalo buat bubuq durian cicah ngan roti gardenia, lagi best

suhaisweet said...

Visiting here friend, cool blog n n3..nice..Very special brought for u.. Check it out!

..::daria::.. said...

durian mmg besh..kalo wt tempoyak lagi besh lin..hehe..wt bubur kacang hijau tu letak durian makan dgn roti or pulut pun besh jugak..nyum2..

lydzar said...

yeay..jumaat ni ada pesta makan buah kt opis..geram betul tgk durian korang makan tu..dendam akan terbalas jumaat nnt

lin, aku tag ko join lucky draw tau..kalau ada kelapangan join la

http://mommalydzar.blogspot.com/2010/07/lucky-draw-by-shasha.html

lina said...

amboi sedap nye makan durian..rifdhi n ardhini auntie nak sikit boleh. Comel permata hati nyer.

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

tu la..suka lin anak2 ikut jejak langkah lin!hehehe

lydzar : nanti lin buat tag liza ye...suka2 la nak dpt hadiah.. thanx dear :)

lina : bole je aunty..meh la sini..hehe thanx ye..comel tp.........hhmmmm x leh ckp la...hahaha

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

tu la..suka lin anak2 ikut jejak langkah lin!hehehe

lydzar : nanti lin buat tag liza ye...suka2 la nak dpt hadiah.. thanx dear :)

lina : bole je aunty..meh la sini..hehe thanx ye..comel tp.........hhmmmm x leh ckp la...hahaha

Related Posts with Thumbnails