Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, June 29, 2010

Weekend wif family part I

diariku...

2 hari en suami off day, sabtu and ahad, 2 hari la jugak si "ratuhati" nie tak berusik!hehehe hampir bersawang la jugak...takpe la..ku try la update ek...nak update jugak la apa aktiviti ku and famili on last weekend ...susah gak dah 'rehat' kejap, then nak carik idea nak membebel ni ek!ada ke yg nak baca..???hahaha...takpe la, kot2 nanti generasi ku yang akan dtg nak baca kan... :):):)

Sabtu - 260610
actually..en suami baru je balik keje pagi sabtu nie...dia balik, ku and anak2 masih beradu ala snow white dlm bilik sejuk beraircond, maka dia pun sama layannnn~~~~~ hahaha...and tak lama lepas tu, ku and nyawa pun bangun...main guling2 kat tpt tido and mula la keje rumah ku..en suami pun dah beli kan breakfast nasi goreng+daging goreng...so, tak yah la buat breakfast..dlm kol 11 lebih tu, en suami pun bangun tgk keriuhan ku and nyawa kat luar..nyawa ku didi, tgk citer anaconda kat ch701..apa lagi, en suami pun join...ku pun sediakan air and makanan and bawak naik atas, breakfast makan mengadap tv hari ni!hehehe...

dah habis citer anaconda tu, ku dpt sms dr adinda angah pasal plan nak carik baju ela utk anak2 dara pakai raya sama2..okla..ku and en suami cpt2 mandikan nyawa2 and siap2 nak gi carik baju raya!yeay!yeay!...hahahaha lokasi nya, kedai kain Johan kat SP tu..kat situ byk kain cotton cantik2 selain Jakel and harga pun okay..lama jugak nak pilih baju utk anak2 dara nie!..theme colour pulak, semalam nya dah tanya kat ayah ku @ atok, and he decided nak pakai kaler ala2 brown+dark orange tu...tak tau kaler ape itu, so ku amik gamba kain contoh yang atok punya..hahahaha punya lah nak sama kan....so, kaler2 pelik ni agak susah la nak carik baju dgn design yg sesuai utk kanak-kanak kan...hehehe akhir nya dpt jugak...semeter 13.50..beli 6 meter...okla tu..budak2 je nak pakai!hahaha

and sebab raya dah dekat tapi puasa tak habis bayar 3 hari lagi, mula lah nak start2 prepare baju raya utk diri sendiri gak kan..yelah..karang tailor tak nak pulak...tak ke haru..lagi2 utk size 'extra' mcm ku ini, lbh sesuai kalau tempah kan..nasib baik ku dah booking tempat utk baju raya ku and family...ni mmg keje ku, booking tailor!!!hahahaha

lepas dah habis kat Johan Textiles tu tadi, ku berpisah dgn adik ku..dia dgn agenda nya..ku dgn agenda 'baju raya hunting' ku..huhuhu en suami ku suka ke Jakel atau kat SP ni Alamoda..sampai je kat sana, mak aiiii...ramai btul umat manusia...semua dtg dgn famili masing2...dgn satu tujuan, satu destinasi----carik baju raya!hehehehe ramai2 pun, takde la sampai tak de tpt nak jalan..sedang2 ok je.. agak nye ada org dah beli awal2 lagi kot...hehehe

ku and en suami terus ke bahagian belakang skali, konon2 tpt ekslusif la kot...haha padahal sama je...then cari2 la baju yang sesuai...en suami pilih kain baju melayu utk nya and nyawa ku, didi..mmg kaler yg ayah ku pilih...then masa paling lama, hunting for my baju..en suami ku sgt cerewettttttttt...mmg tiap2 tahun mcm tu..kdg2 pening kepala pegi ngan dia..bagi dia, kalau tema tu biru, kena tanah kat baju warna biru, bukan bunga2 or corak2 yang biru ok!..dia kata, baik tak yah pakai sedondon..bkn sama pun..hehehe so, bayangkan lah nak carik kain yang kaler pelik ayah ku pilih tu...hadoiii...and seperti thn2 sebelum nya, mmg ku amik pilihan en suami...chiffon yang berbatu2 ---en suami suruh amik yg ada batu2 nie, cantik ckit nak pakai raya, katanya...hahaha..and yg paling malas sbb nak kena dry clean..tp en suami kata, hanta je la kedai, apa yg susah!..hahaha mmg dia dah kenan la dgn yg ni kot...harap2 nya ok la!hehehe

then ku amik lagi 2 pasang kain cotton berbunga kecil2..lagi skali, one of them pilihan en suami ku..tak pela..ni saje nak ada je..kdg2 baju2 simple ni kena ada..majlis2 sederhana tu, kena la melaram yg sederhana je..kang kalau pakai lap lip gi kenduri arwah, mcm x kena je kan..ahaks..

habes sesi baju raya hunting kami itu yang mengorbankan sekian-sekian wang en suami, perut pun dah mula minta diisi..tanya kat my nyawa didi, he wanted Radix Fried Chicken (RFC)..so we decided nak gi branch yg dekat ngan rumah kami, Bdr Laguna Merbok..kat situ ada open playground tp ada awning ..so tak panas...sambil makan..sambil main...then balik rumah...petang ckit, kemas pokok2 bunga and 'taman herba' milik kami tu...wahhh..taman herba la konon!hahahaha

...ada serai wangi...daun pandan...bunga kembang pagi yang sgt kembang..serai wangi tu dah dia alih atas tanah rizab kat seberang jln rmh ku..hihihi kesian pasu x muat utk nya.. :)


...blooming...


...cantik kan...


p/s : cerita hari ahad, sambung esok plak la ye... :):):)

3 comments:

MAMASYAZA said...

baru pagi ni tau, lin dok SP, owang kedah jugak la ni. tapi memang rumah kat bandar laguna merbok tu cantik2kan.
bab baju raya, akak belom prepare apa2 pun lagi, family en. abah dah plan nak pakai kaler purple, tp tgk la nanti mcm mana

aiDieNa said...

Wah.. sana sini orang sibuk tempah baju raya.. saya nie tak buat apa² lagi.. tibe² panik sekejap.. hehehe.. Orang Sungai Petani rupanyer.. awat tak habaq awai².. cheq baru ja balik dari sana.. hehehe

lin said...

kak sue an aidiena - awal ke lin beli baju..hehe lin ni bkn ape..kena gak tempah, nanti nak carik yg ready made, takut x kena ngan badan..and kaler tema nya yang ayah lin pilih agak susah nak carik..kena la jugak beli kain skrg..hehehe actually, lin bukan asal org sg petani..mak ayah lin org melaka..hubby lin org johor..tp, anak2 lin semua lahir kat SP..dah 8 tahun dok sini..kalau mai SP leh la dtg rmh lin ye.. :):):)

p/s: kak sue..rmh kat BLM ni mmg cantik2..tapi, rumah lin biasa2 je..mai la ye.. :)

Related Posts with Thumbnails