Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Thursday, September 30, 2010

Kes buang baby lagi!!!!!!!!

diariku,

Lin geram betul la... tak habes2 kes buang baby ni... kenapa la sampai sgt hati tu nak buang anak yg selama ni dikendong dlm rahim tu...???.. and yang paling sadis sekali, baby tu dibuang kat depan rumah lin ok!!!!!!...

Dalam pukul 8 lebih tadi, en suami lin sampai rumah kami dari opis nya... lin dgn setia buka kan pintu untuk dia (kan remote auto gate dia hilang!!! :P ).. selalu nya suami lin terus ke arah rak simpan kasut.. tapi tadi dia berpatah balik ke gate... macam mencari2 sesuatu..

Lin tanya kan kenapa..??.. kata nya , dia dengar 'tangisan kecil' .. puas dia memerhati sekeliling... lin pulak, tak dengar apa2 dari dalam rumah.. lin keluar dari rumah, and baru lah lin dengar 'tangisan kecil' itu...

Suami lin mencari2...dari mana dtg nya bunyi tu.. akhir nya, dia terjumpa baby tu kat celah2 pokok serai depan rumah lin.....!!!

Mula2 lin takut nak tengok.. maklum la, baby di buang kan!.. en suami lin cepat2 amik kain kat dalam, and nak amik baby tu.. Bila lin dah tgk baby tu.. alahai kesian nya.. kalau tak diselamat kan, sure hanyut dalam longkang kalau hujan lebat malam ni! suami lin cakap, boleh mati kesejukan baby tu kalau kita tak tolong! aduuhhhh~ kesian nya...

Lepas dah letak elok2, en suami lin yang memang suka kan baby ni cepat2 bancuh susu.. dia cari2 botol anak dara kami, adini , yang dah tak nak pakai lagi.. terus dia sumbat kan susu kat mulut baby yang kelaparan tu!... walaupun tak pandai suck lagi, tapi dia jilat2 la jugak susu yang meleleh kat mulut dia.. kesian kan... mesti lapar..and sejuk~ :(:(:(

Buat sementara ni, en suami lin memohon izin nak bela baby ni at least sampai dia dapat jalan!!! what???... lin tak nak laa.. sbb lin takut spesis ni.. geli~ takut~ macam2 rasa ada!.. kenapa la lin boleh jahat hati tak kesian kat baby tu kan..???? tiba2 je 'geli' ngan baby!!! hehehe

Korang....... meh lin tunjuk baby nya ye.. memang cute... tapi lin geli la~~~ cannot help.. dari dulu lin mcm tu....... ;)


---------- gambar pinjam kat en google ye!---------------

Jangan marah ekkk... mmg anak kucing 2 ekor ni la yg kitorg jumpa.. suami lin mmg suka kucing.. tp lin yg kureng minat.. lin geli la.. and lin takut dia cakar lin!!! huhu mahu menangis semalaman kena cakar kucing! tapi suami lin minta nak jaga sampai diorg besar ckit... apa ayat suami lin tahu tak..?? " kalau kita hantar gi mana2 pulak, buat nya diorg mati, kita dosa tau.. " ..hehehe kena ceramah macam tu, lembut la sikit hati ni... ;) tapi nanti kena hantar tempat lain jugak.. lin tak berani bela kucing.. and tak minat jugak~

Mintak2 takde la org buang baby betul kat depan rumah lin~~~ pengsan lin nanti! and harap2, takde la kes buang2 bayi ni lagi... :(

4 comments:

[-suziey-] said...

sabo je la..haih..means that sama je la perangai binatang ngn manusia yg suka buang baby ni kan:D

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

cehhhhhhhhhhhhhhhhhhh............
ingatkan baby betul tadi...adehhh..dah cuak dah tadi..ingt kot betul la mmg ada baby depan umah lin!hahahaa..tertipu sudahh...
patutla lin geli!

aiDieNa said...

Aduhaiii.. saspen jer.. anak kucing rupernyer.. bela jerla Lin sementara dia pandai survive sendiri.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kawan2...saje try wat cite ala saspension cam tu..huhu tp lin mmg geli ngan kucing la.. and nak tau tak, baby2 tu dah hilang! abg nik ckp, may be mak kucing tu dah amik balik anak dia.. :):):)

Related Posts with Thumbnails