Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Sunday, September 5, 2010

Berbuka di mana..???

diariku,

rasa nya dah slow sikit kwan2 ku berblogging ye.. agak nya masing2 tgh prepare mana2 yang cukup lagi ye tak..? atau pun, dah cukup, tapi nak menambah2 kan lagi~ hehehe so do i~~~ huhu dah la, nak stop shopping.. rasa dah melampau pulak.. ingat orang yang kat bawah, yang kurang nasib nya dari kita.. baru la insaf sikit~ :):):) (harap2 nya berterusan la insaf shopping ni, sekurang2 nya sampai raya nih! aduh~)

Hari ni lin siap kan cupcake , last call nye order..tak nak amik dah.. sebab lusa lin and my famili terchenta ni akan mula kan perjalanan balik ke kampung halaman yang di rindui! Melaka Bandaraya bersejarah~ :):):) bangga wooo jadik anak Melaka.. IC 04 ! hehehe sbb lin ni dari kecik berdagang..dolu2 ikut ayah~ la ni ikut en suami pulak~ :):):) tapi berdagang ni bagus jugak kan.. dapat tengok tempat orang! :) and orang kat kedah ni, smua baik2.. dari 1st day sampai sini, lin n famili dah dpt rasa semangat kejiranan diorg ni..tak kira apa bangsa pun tau~ siap hanta breakfast sbb tahu kitorg baru pindah! hehehe i luv kedah too~ :P citer lain dah ni! :)

Sebab dah keletihan and kelesuan mengulit fondant and bermain ngan buttercream tadi, lin call ayah, minta permission tak buka posa kat rumah parents lin..nasib baik permohonan ku diluluskan..lepas baring jap, dalam kol 5.30 siap2, nak gi book table la konon~ sekali full daaa~ hahaha padan muka ku! sian kat en suami la sbb dia posa..tapi lin pun tak makan apa2, sbb busy ngadap cuppies tu..hehe

So, we decided gi beli kuih2 kat 'param' kat sini, and gi Tesco untuk berbuka.. en suami yang turun sorang, lin tunggu dlm keta.. letih beb! ;) lepas berbuka kat tesco, en suami gi solat and lin bawa my kiddos main2 kat playground tesco tu..then, we jalan2 kat bazar raya tepi tesco..tengok je...jalan jee... hehe tak menangkap mata lin la.. and teringat nak beli nappy rash cream adini yang dah habes.. kena standby bawa balik kampung kan.. mana tahu, mama leka 'bergosip' ngan sedara, lambat tukar diaper anak! hahaha so, we ahead to Village Mall..kat situ ada Guardian..

Dah sampai situ, lain pulak yang menangkap mata lin! dah tentunya kat lobby tu penuh ngan segala macam booth raya kan..mesti la nak round2 dulu kan.. haaaaaaaa..sape suruh round???.. kan dah tersuka ngan satu tudung lagi.. 'terpaksa' la beli..terpaksa ke..??? hehehe itu je lin beli tau~ betul~~~ :):):) then beli la barang yang di cari tadi, Bepanthen and sikat untuk letak dlm keta..in case rambut adini mengerbang kan.. hehe

Tadi break fast makan kuih2 je, so kami pegi lagi skali kat restoran yg dah full house masa berbuka tadi..iaitu, Hotmas.. kalau orang SP, tahu la Hotmas tu kot~.. yang best kat sini, western food nya and harga pun murah ye.. betul..murah je!

...papa and didi posing2 before order sampai ..


... mama and adini.. nampak sgt keletihan kat muka lin kan..huhu layu di hujung mekar~ hahaha


Lin makan Steak and sirap bandung.. papa makan Mix Grilled and Carrot susu.. my little prince and princess makan hotdog and fresh orange.. best tau..

....sosej anak2..dah siap potong2 kan..anak2 lin suka.. :):):)

.... Mix grilled for papa.. lin yang suruh papa order, skali banyak gila daa.. sampai tak larat papa nak abeskan.. (tapi abes jugak! haha) ..atas sekali sosej..then lamb..then steak and last but not least, grilled chicken yang manis! sedap jugak la.. tapi banyak sungguh! sampai kembong perut nak ngabih kan nya~ hehehe

.... Ni mama punya.. Steak.. mama's favourite @ Hotmas.. daging nya empuk..manis daging still bole rasa.. sauce pun sedap.. and memang makan sampai kembong! sebab steak nya besar gila.. :)

tapi, memang selalu ramai orang.. especially hujung bulan.. lin n en suami kalau teringat nak makan kat Hotmas, selalu nya kitorang pegi pukul 6pm mcm tu.. masa lewat petang ni, orang tak ramai sangat.. tapi lepas maghrib sampai ke tengah malam, memang ramai! meja pun tak de kosong.. and peminat Hotmas ni, sanggup tunggu meja kosong tau.. kedai ni besar dah.. 2 pintu shop lot.. atas bawah lagi..ramai kan bole muat..?.. tapi full jugak~ :)


..didi serius betul ngadap makanan nya.. :)

..adini ate by herself..jangan harap kita nak bagi pertolongan, walaupun papa nya ikhlas nak tlg! haisshh.. :P


Walaupun ramai gila orang, tapi nak menunggu makanan nya tu, tak de la lama sangat.. kira elok2 je la...agak nya, sbb tu kedai ni ramai orang, especially budak2 muda.. tapi famili pun ramai jugak.. servis pun ok.. tapi, kat sini tak de Thai food tau..goreng2 biasa, ala orang melayu tu ada la.. lin suka, sbb dah slalu sgt makan Thai food ni.. naik kembang dah tekak ni! hehehe kat kedah ni, bersepah2 kedai Thai food ni..so, bila2 nak, senang je dapat.. :)

Nanti kalau korang terdatang ke SP ni, try la Hotmas ni.. location nya, korang hala ke Hotel Swiss Inn..before sampai Swiss Inn tu, ada shop houses sebelah kiri.. kat situ la Hotmas! :):):)

p/s : nak tido dulu..tapi dalam hati ingat nak kemas baju bajan nak bawak balik kampung.. hehe kita tengok mana yang kena!!! :P

4 comments:

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

nnt kami sampai sana,lin bawak kan ke situ eh?hehehe.. :)

lydzar said...

bestnya food hubby lin tu

zurazari said...

teraser lapar lak nengok menu lin semalam nie...
sonok nyer dier da nak berayer..
selamat hari rayer lin..
semoga lin sekeluarga bergembira d pg rayer... jgn luper zura kat opis ni haa.... sedes nyer=(((

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

ainie : berehh.. dtg la sini..awak ckp je nak dtg :P

lydzar : ala kesian liza..dah la pregnant..tringin ke.. meh la ajak din dtg sini :)

zura : food ni sedap.. :):):) zura, jgn sedih ye..raya ke 3 cuti kan.. :) jumpa lagi ye :)

Related Posts with Thumbnails