Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Wednesday, June 23, 2010

My Water Moments

diariku...

...best nya papa and didi main air...


papa said : jomla didi, kita swim..mama tak leh basah..nanti kamera kita rosak!


(en suami and my nyawa, didi pun tak nak tunggu mama lagi yang dok tercongok tepi tebing tu..... :(:(:( )



...papa and didi again..mama takde 'my water moment' pun.. :(



....waahhhh..dengan muka yg sangat eksyen 2 beranak ni pose..gelak2 kan mama tak dapat main air...again, takut kamera basah! :(



....happy faces dapat main air...!..papa wif didi, kakak and mak su emi...



...didi je dapat main air..mama tukang snap picture, tak leh dkt dgn air pun...sat gi didi 'simbah2' air, rosak lah kamera yg satu ini...tak sanggup....



tengok2!selamba je didi main air laut nie...walaupun kat tepi2 je..dpt jugak merasa 'bergambar dengan pantai' kan...mama...????..tak leh la, sbb pegang kamera yg sgt alah dgn air ini!..jangan kata nak pegang air laut tu, nak lap muka anak yg 'kelemasan' dgn air laut tu pun tak berani! Di buat nya, kamera kecil ku ini hidup segan, mati tak mahu (a.k.a hang!), sapa nak tolong!



...tengok2!both together main2 air..mama jugak kena snap..tak leh dekat2, takut kamera rosak!...



my big famili vacation..tak boleh la kalau tak snap gambar kenangan..and sudah diketahui dlm famili ku itu, ku yang rajin mengendong kamera ku and meng'snap' gamba, tak kira lah kat mana pun..diorang main terjun je...dah tahu dah..jap lagi ku ambik gamba...sedih la sbb tak de gamba ku..mcmana nak membuktikan, ku juga di situ????the whole famili pun dah basah...smua tak leh pegang kamera..tinggal la ku sorang2, jadi 'Official Photographer'!..diorg sedap2 je main air..berenang2..jadik duyong la..dugong la..!oppss..hahaha kesian diriku kan... :(


...tengok2 lagi!..mak ayah ku yang tercinta pun dah dok dlm swimming pool..sape lagi nak diharapkan dok tepi kolam, snap their water moments tu kalau bukan diri ku...


TAPI...TAPI...


Lepas ku dapat email dari nuffnang yang bersubject kan "Win a Sony TX5 Camera with your water moments", ku tak sedih sgt dah mengenangkan yang ku jugak bakal berposing dengan gaya ku dalam air lepas nie...yea!yea!...ku sgt2 teruja and tak sabar2 nak join contest nie, walaupun berdebar gak nih..ahaks!


...ini lah 'My first time' nak join2 contest nie..sbb hadiah nya yang sangat ku perlukan and sangat ku dambakan iaitu kamera 'Cybershot Sony TX5' yang sgt canggih..berteknologi terbaru..and yang paling penting, it's WATERPROOF..!!! ..tengok2 iklan kat bawah nie, selamba je pompuan tu pegang kamera Cybershot Sony TX5 dalam air..takde pun nak kena angkat tangan tinggi2, tak nak bagi kamera tenggelam!hahaha....


...Yang best nya jugak..kamera Cybershot Sony TX5 ni, ada banyak colour tau..boleh la pilih colour apa yang korang suka..tapi, bagi ku, ku tak kesah colour tu, yang penting ku dapat sebijik kamera ni, untuk ku usung ke mana2, especially time ku and famili 'bermesra' dengan air..tak kesah la, kat pantai ke..clubhouse ke..hotelnya swimming pool ke...theme park ke...sbb nya, ku pun nak jugak berenang2 bersama en suami, nyawa ku and famili besar ku!wahhhhh...mesti seronok..!..lagi2 kalau dapat FREE dari my entry ni laaa...!hihhihi


..cantik kan...simple yet elegant design Sony Cybershot TX5 ni...sesuai dengan diri ku yang ala2 simple mommy nie..elegant..??hahaha Sony Cybershot TX5 la yang akan buat ku jadik elegant nanti!pewwittt!



...WIDE SCREEN mmg kegemaran ku..masa nak beli 'kamera zaman batu' ni pun, ku suruh en suami tgk screen dulu..nak beli henfon pun sama..x suka screen kecik2..bila preview, tak puas nak tgk!..tapi, Sony Cybershot Tx5 ni, screen nya mmg besar kan...nak amik gambar ikan paus pun boleh, bila ku bawak bersama under the sea nanti..cukup besar!..cewahh! :)


..ni wet look..tapi masih sexy slim kan~~~~~~..nak la satu..please....hihihih




And the best of all, dah lah KALIS AIR, kamera ni dilengkapi pulak dengan ciri-ciri yang diidam2 kan ---->>> dust proof , temperature proof dan shock proof.. All these ciri-ciri memang lah sangat diperlukan untuk ku dapatkan gambar yang cantik and no picture noise...


Below ku list kan kenapa ku harus memiliki kamera canggih ini..Cybershot Sony TX5...yang ku copy dari website Sony...


Water-proof - Dive in with the water-proof Cybershot TX5. Capture beautiful underwater shots up to 3m deep for up to 60 minutes*. ---> ku nak main air jugak!..but still be my familiy's Official Photographer..hihi..so i need this one!

Temperature-proof - Keep on shooting even below freezing point up to –10ÂșC** with this tough camera in harsh weather conditions. ---> harsh weather pun boleh tahan, maknanya, dengan harsh person mcm ku ini pun, confirm Sony TX5 boleh tahan la!wallaaa..~~~~

Dust-proof - With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is! --->boleh la ku snap gamba my nyawa main pasir pantai dekat2 dgn dia kan...dust proof beb! :)

Shock-proof - The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking. --->kejadian2 malang macam nie memang selalu jadi..bila ku nak snap gambar, my nyawa tarik2 baju, tangan ku..maka terlepas lah 'kamera zaman batu' ku itu dr pegangan!berapa kali dah kamera tu masuk 'hospital kamera'???...i really need this Sony TX5!

Ada ciri-ciri 'Anti-motion blur' jugak..of course la ciri yang important untuk ku merakam aksi2 my nyawa kan...Sangat2 bersesuaian la dengan diriku yang 'kelam kabut' nie...!!hahaha sambil kejar my nyawa, sambil snap their picture!ok kan...hahaha..tak payah nak edit2 dah!..best nya...

Macam ku cakap tadik..screen nya besar kan..so does the lens..Sony TX5 used Carl Zeiss® Vario-Tessar Lens, so that reproduction of colour kat gamba jadi lebih cantik and distortion will be reduced... bila kita nak amik gambar yang berpanorama atau contohnya, gambar pemandangan yang cantik2 tu, kamera ni dilengkapi jugak dengan feature 'Intelligent Sweep Panorama' ...again, ku tak payah susah2 nak edit kat laptop ni, Cybershot Sony TX5 will help me do that!wahhhhhh...best lagi!

Sony TX5 jugak ada feature yang memboleh kan ku snap gambar dlm keadaan cahaya tak berapa banyak, with its 'Handheld Twilight' mode..tak payah susah2 heret tripod sekali!wow...sesuai kan, kalau kat dalam air, kan cahaya matahari tu tak berapa nak sampai kan...Tapi, gambar akan tetap cantik and realistik even kurang cahaya ye.. :) ada chance la nak snap gamba nemo berenang kan! :)


Dan juga, bila di preview or print the picture, gamba itu akan lebih smooth and maintain the originality as this camera embedded with high sensitivity “Exmor R” CMOS sensor coupled with BIONZ imaging processor for pure image optimization...canggih betul!

...Standard retail price for this Cybershot Sony TX5 is RM1,499.00...sangat berbaloi dengan features canggih nya...tapi, ku nak FREE as the winner for this contest!hahaha..boleh kan...lagipun, ku and en suami plan to go for holiday in Tioman..kalau lah ada kamera canggih Sony TX5 ni, mesti percutian kami lebih syok..and dapatlah snap gambar2 sea creatures yang cantik2 kat Tioman nanti!...So that ku juga akan ada aksi bersama air, to be called as 'My Water Moments'... :):):)

Kalau tak cukup dengan apa yang ku ceritakan ni, sila kan lah layari website SONY for more details ..boleh jugak tengok gambar kamera ni ikut colour yang korang suka and jangan lupa tengok kecanggihan kamera ini tau.. :):):)


~Sekian, terima kasih~



6 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

actually camera sony mmg akan menghasilkan gamba yg super cntik regardless cmne pon lighting nya. tu yg terbaik tentang sony! hehe

lydzar said...

good luck lin!

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

ala...ye ke aifa..currently, kak lin pakai brand N****..tapi nak la yg Sony TX5 nie..boleh bawak berendam sesama!hehehe kot la jadik gi Tioman...honey moonies!hahaha..kasik can kat 'pengantin baru' dulu la!hehehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

thanx lydzar...amik smangat and kerajinan lydzar la ni!hehehe

..::daria::.. said...

wah panjangnya entry lin ni..tp good info! :) dn kamera tu pun sgt la comel..pinky gitu..hehe

eniwei good luck lin! ^_^

lin said...

thanx dear noma..hihih nak menang kan..kalau dpt, kan best!doakan lin ek.. :)

Related Posts with Thumbnails