Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, June 8, 2010

Cerita Lovelin Creation ku...

diariku...

tadi masa tak depan lappy nie, byk benda aku nak ckp..tp bila dah depan mata ni, kelu la otak..eh, btul ke..?hehe bole la tu...

Korang semua ingat tak bila father's day tahun ni..??..the date is on 20th June 2010, next Sunday...So, sebagai pembuat cupcake yg suka2 ni, ada la jugak org nak tempah cuppies for father's day..Tapi, this time Lovelin tak offer Mini Hamper Cupcake macam mother's day and teacher's day hari tu, sbb ingatkan org kureng la ckit nak bagi ayah/abah cupcake kan..hehehe kalau ibu,mak,mama tu lain laa...

....contoh mini hamper cupcake mother's day....


Tapi, alhamdulillah..ada juga order utk father's day nie..so far dah ada order 5 sets of 16 pcs cuppies..kira ok sgt la tu..father's day next weekend, and jumlahnya mungkin bertambah..tapi, aku x kan amik byk2..amik setakat yg termampu and terajin aku je..hehehe

and salah seorg pengorder nya ialah kwn lama ku masa kat SEMESTA dulu..ada yg knal ni..ingat tak kat Huda a.k.a Awek Salman tu..??heheh kebetulan, rmh lin sama taman dengan parent Huda..tp, bole la x pnah nak jumpa..Huda pun keje n dok Kulim..jauh la ckit..tapi, hari tu, masa aku buat mkn2 raya, ada ajak Lydzar and Huda dtg..dua2 tak dtg!tup2..lydzar dah pindah KL balik dah...dah keje pun, as her wish..hehehe suka ye Pn Lydzar kita.. :)

So, Huda pun dah jadik customer..tp dah nama kawan kan...byk la 'extra' nak kena poww ngan membe sendiri ni!!!hehehe takpela..dia nak tlg promote kat kilang dia jugak..hehehe

pengorder yg lain..ialah wife kpd kawan hubby ku..utk husband dia..and mak kwn2 didi kat skolah dia..Alhamdulillah...aku suka2 je..kdg2 non stop tempahan..kdg2 x de pun, so bake juga utk mkn2 aku n nyawa2 ku itu..boleh la try resepi cake baru, kekadang reka sendiri je,sesuka hati boh dlm adunan tu..akhir nya jadi la cake sesuka hati ku..hehehe

soalan ku, father's day ni kita patut sambut utk ayah kita atau en suami kita..???ke dua2...tp yg mana korang slalu buat..???

tu jela utk hari ni..sbb siang tadi , mmg 'busy' melayan sms n call order cake je..and also melayan nyawa2 ku n hubby yg off day hari ni, tapi 'layan mata' dia jeeee...hehehe and tadi petang, gi AGM Petronita Cawangan Utara ni..apa Petronita..???..tunggu next n3 yee..hehehe daaa...

3 comments:

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS DI PENANG 10TH OF JULY.RM650 FOR EXPRESS BRIDAL MAKEUP CLASS!!! WILL BE HELD AT CITITEL HOTEL, PENANG!!! MINIMUM 15 PAX. (CLASS INCLUDES PRACTICAL, NOT ONLY DEMO OK!!) SMS 016-2128740 TO REG. HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM

.: Ain Rusli :. said...

wah!lin wat business rupenye..bagus..bagus..
saya pun ade wat bisnes kecik2 ni..okla sebagai side income kan.. :)
nnt bole bawak cuppies mai kl eh..bila ntah nak jumpe...

lin said...

hehe tu la ainie..saje2 dok rmh sambil2 ngan anak2..boleh tahan gak la..untung bkn byk mana pun, tp sy enjoy buat..kira terapi la utk sy..hehehe lagipun anak2 sy suka mkn cupcake n cake..cupcake kecik2..sng diorg nak pegang.. :)nanti kita jumpa, wat sama2 nak..???heheh

Related Posts with Thumbnails