Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, June 8, 2010

Antara moment yang best tahun nie...

diariku...



..hehehe cuba ni sedaya upaya nak update blog hari2..bkn ape..dah lawa2 kan, tiba2 biar bersawang je..mana bole kan..sian dia..n sian aku gak, sakit mata nak menghias 'ratuhatinya' nie...heheh


disebabkan malam ni suami ku shift malam, so x byk benda terjadi siang tadi..smua rutin harian surirmh mcm aku nie..n papa pun balik keje pagi tadi, terus tido..sbb plant mmg tgh meragam, batuk tak henti2..apakah makna nye itu??heheheh dia kan keje kat kilang baja tu..mesin2 tu la yg meragam nye..mesin2 bkn kecik2 tu..yg besar2 rmh aku ni!!!hehehe aku doakan suami aku slamat pegi n balik keje la hendak nye..siang tadi ckp ckit2 je..paksa dia tgk 'ratuhati' ni..n dia ckp,cantik!pendek je..tp ckup la, dr x de ckp ape kan..hihihi


..nyawa2 ku pun dah tertido kat dpn tv ni..penat sgt la tu tadi main bola ptg tadi ngan anak jiran dpn rumah..comel je tgk muka diorg tido dlm keletihan..nak pegang botol susu pun x larat dah!hehehe seronok kan jadi budak2..x de nak fikir apa..


sedang ku berseorgan ni, teringat la antara moment yg best skali tahun ni..bila teringat je senyum sampai telinga!hehehe aku teringat 'benda berkilat' kat pergelangan tgn aku nie...walaupun dah berbulan lps, tp nak update gak..takut dah tua nanti lupa!!heheh


apakah bendanya itu..cerita begini, mlm tu adalah mlm hari lahir ku..sbb selang sehari dgn adik bongsu ku emi, so kitorg celeb8 skali..ngan mak ayah n adik2 aku..mak n adik2 aku smua dah bg hadiah..aku pun mula la 'menyemash' (in other word = smash) suami ku, mana hadiah nya bang..sbb slalu nya aku boleh kesan n tahu dia beli hadiah n kdg2 aku tahu ape hadiah aku b4 tarikh nya..tp mlm tu, dia x bg pun..dia kata x sempat la..x dan nak kluar la..nanti2 la..aku yg baik hati ni pun ckp, xpela..tp dlm hati sedih la gak..n geram!!!!hahaha x dpt hadiah pun nak geram kan??mcm bdak kecik je..tp x dela sampai merajuk...



balik dr dinner tu, mcm biasa, sama2 bersihkan anak2..tukar2 baju..smayg..n tiba2 dia suruh aku kluar bilik..aku x nak..dia bersekongkol ngan anak2 dia, tolak aku kluar..anak2 mengekek2 gelak, dia ingat kitorg bergurau kot..hahaha diorg kunci bilik..and kejap tu didi buka pintu, soh mama masuk..diorg soh aku duduk..tutup mata n tadah tangan...klise la kan..tau dah la nak bg hadiah..hehehe bila ku buka mata, ku nampak kotak ini...



dah tu suamiku soh buka mata..dan terlihat la kotak tu..oo...dia bagi aku pen this time..aku ckp la thanx..walaupun dlm hati ckp, 'apesal la papa bg pen..dia ingat aku cikgu ke??'..hahah tp amik jela, karg merajuk lak dia..hehehe bila ku bukak kotak itu, aku terkejut mak yah dgn ape yg aku nampak!!!!




waaaaaaaa..........suami ku hadiahkan aku bracelet lah...bukan pen!!!!punya la suka....aku terkinja2 lompat atas tilam tu..aku kejar dia keliling bilik ingat nak peluk dia..dia bole la lari2..anak2 tukang sorak...riuh rendah rumah aku dek kami 4 org!hahaha dah la dah tgh mlm...huhu aku x expect pun dia nak bg bracelet tu..sbb slama ni kalau dia nak hadiahkan aku brg kemas ni, konfem dia heret aku..sbb dia x pandai nego beli brg..aku plak mmg pegang calculator, kira bape harga brg tu!hahaha ni la 'my first time' papa beli gold x bawa mama..hehehe


aku budget dia bg handbag ke..purse ke..baju ke..mmg x sangka nak dpt gelang ni..anyway, tq la abg..lain kali buat lagi ek..i like!hahaha
bila ku tanya beli kat mana..bape harganya..dia dok kata rahsia..tak kesah la tu..janji seronok sgt2 sbb dpt hadiah seprise n benda aku suka!hehehe mlm tu tido bkn peluk hubby, peluk tangan sendiri!hahaha

thank you abang, bagi syg rasa best n happy mcm ni...n anak2 mama yg jadi tukang sorak mlm tu..mama really appreciate that moment..bkn sbb hadiah je, tapi sbb kegembiraan dan kebahgiaan di tgh mlm yg kita rasa sama2..mama sayang smua.. :)

5 comments:

.: Ain Rusli :. said...

wahh..seronoknyerrr...hehehe..
syok tgk lin ngan abg nik nih..lagi syok bila kita dapat something dr dia..bukannye nak selalu,tapi bila die buat surprise2 cmni, seronok sangat..terasa diri dihargai...kan?

yabeet2 said...

welcome lin.....jauh tp dekat kan bila ada blog??

Lin said...

Aini..tu la pasal..sbb makin lama kawen, makin kureng la surprise2 nie..hahah lin pun mmg jarg celeb8 utk abg nik, sbb kitorg simple je..hehehe sy doakan awak pun hepi slalu dgn hubby n sara eh..

yabeet...btul la tu..tp lps2 nie kalu ade lin 'mengamuk' kat sini, kwn2 ada tlg tambah sejuk or panas kan!!!hehehe

PurPLe LaDy AiFA said...

woh.. syok gila kak lin dpt emas! sy suke sgt2 emas nie. mmg menggembirakan hati perempuan kan? $_$ hehe

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

tu la aifa..best sbb surprise kot..nanti aifa pun dpt, insyaallah.. :):):)

Related Posts with Thumbnails