Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Saturday, February 19, 2011

Cuaca oh cuaca~

diariku,

Firstly, lin mintak maaf bebanyak ye kawan2 yg join GA Lin.. en suami lin ni tak habes review lagi.. ngada2 lak aiiii.. lin cakap, baca sikit2 dah la kan.. tp dia cakap, lambat gila nak bukak satu2 blog.. semua berat2! heheheh en suami lin pulak keje malam.. so, kat opis terhad la kan.. dah nama bekerja.. bukan boleh ngadap internet beria2.. tapi takpe.. esok dia cuti.. lin akan pasti kan dia pilih pemenang ye.. :) sabar ye korang..

And hari ni lin masak sempoi je.. ingat kan nak buat ikan cencaru masak lemak cili api campur pucuk ubi.. memang ngidam lin lauk lemak cili api pucuk ubi nih! alih2, santan yg beli tu dah macam masam jek.. lin rasa hujung jari, ye konfem dah masam2 sikit.. aduhaiii.. frust la lin.. sebab ikan cencaru dah siap goreng.. and ikan kembong pun dah goreng , nak buat masak kicap utk anak2..

Sekali tak jadi daaa.. buat je masak kicap ikan kembong tu.. and pucuk ubi tu lin rebus and buat air asam je.. ikan cencaru tu dah gorang garing, makan cicah air asam jugak.. bolehh..??? haha boleh je.. sempoi tapi membuka selera... en suami lin siap bertambah2 nasi you.. huhu!

Yang tak best nya.. deria makan lin sedikit terganggu la.. lin kena 'pecah' kat lelangit tu.. ulser la kan.. sedih nye.. nak makan pedas2, agak terbantut la.. dah la air asam utk cicah pucuk ubi tu lin balun letak cili padi kaw2 punye.. taste sooo hot u ollss... tapi pedih gila lelangit.. alih2, cicah hujung2 je.. siannn.. dah la pucuk ubi tu sgt sedap.. tak pahit langsung and lembut.. Lin beli kat pasar tani.. org kampung jual, sure la pucuk2 baru kan.. kalau kat pasar biasa, harus daun2 tua yang keras pahit tu je .. huhuhu

Agak nya kalau masak lemak cili padi tadi, lagi lah tak leh makan kan.. dari elok2 teringin nak makan, sure tukar jadi sedih tak dapat mkn! hehehe ada lah hikmah santan tak elok tu.. harap2 nya cepat la baek..

Tadi sapu oral aid, before makan.. yakssss.. pahit and payau kan rasa nya.. tapi, kalau tak sapu, lagi susah nak mkn.. anak2 lin boleh pulak gelak2 tengok mama macam nak muntah mkn benda tu.. hahaha korang ada petua pape ke nak bagi baik cepat ulser ni..???

Lin rasa la kan.. punca ulser ni sebab cuaca tak menentu la sekarang... bayang kan, dari pagi sampai ke petang punya lah panas... baju sidai 2 3 jam je dah boleh angkat.. tiba2, dah masuk kol 5-6 ptg tu, tiba2 hujan.. dah byk hari mcm tu kat sini.. en suami lin pun cakap, may be lin tak tahan dengan cuaca macam ni.. perubahan drastic dr panas ke sejuk.. then malam panas balik.. huhu tapi tu semua keje Allah kan.. terima je lah.. and harap2 cepat lah baik ulser ni...


p/s : hari ni lin di add kan ke page sekolah rendah lin!!! macam terkejut gilaa.. sebab diorg bole ingat lin lagi..huhu dah lama sgt tau lin tak kontek ngan diorg... hahaha alhamdulillah.. dpt jumpa kawan masa kicik2.. :)



------------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

3 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

okla tu ada gak hujannye, kat tempat akak ni pagi ptg siang mlm, panas, nak tdo mlm pun susah. bila la nak hujan kat sini...????

anaiha yusof said...

salam ana nak buat promosi nie,
Dapat RM100 - RM500 Sehari Dengan Bisnes Segera!
Dapatkan Laman Web Anda Sendiri & Nikmati Keuntungan 100% Milik Anda.
Murah hanya rm 49.90
kalau nak maklumat lanjut sila layari link nie=)
http://www.dmshop.netii.net/
tq.100%confirm

lagi2 promosi kalau nak resepi resepi yang sedap & menarik sila layari link ini
http://mynoraza-resepiariffbonda.blogspot.com/
follow sekali pun chumel2 juga =)
tq

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

lin...
sedih..
tak sempat nak join GA awak..padahal sy ade cerita yang best utk share!cerita ttg pertemuan sy ngan abg din laa..hehehee..tu lah, bz benau kan..xpe, mungkin xde rezeki kalini kan?
lin sama mcm abg din laa..skang ni kene ulcer dlm mulut..kesian..seksa nak makan kan? sama la, die pun amik oral aid je..isk, cuaca tak menentu ni.get well soon dear! :)

Related Posts with Thumbnails