Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, January 11, 2011

Dania maut di tgn ibu tiri !!!

diariku,

Korang, dah baca paper hari ni tak..? Lin and hubby suka baca Kosmo.. walaupun front page nya tajuk si Fasha Sandha pakai bikini kat bali, tapi yang paling cepat mata lin tangkap kisah adik Dania Qistina, yg maut sbb di dera mak tiri..!!!

Bila lin baca berita ni, mmg rasa sedih dan nak nangis bila tahu umur Dania ni sama mcm umur my nyawa Adini.. tiba2 terbayang kan, kalau la lin yg dijemput Allah terlebih dahulu, dapat ke en suami cari pengganti yg bole jaga anak2 lin mcm anak2 dia sendiri.. ??? wawawawawawa tak sanggup nak bayang kan tau.........

Arwah Dania ni ada 3 beradik.. ada kakak sorg umur 5 tahun (sama umur didi) and sorg adik lelaki (umur 1y) .. few months sebelum ni, parents dania bercerai, even kes tak selesai lagi kat mahkamah.. Arwah and adik bradik nya tinggal ngan Atok diorg, sebelah mak.. mak gi keje agak nya.. so, mintak tlg atok la tlg jaga kan.. mcm biasa ...

One day, atok dania ni admit hospital, kira2 3 bln lepas.. masa ni la ayah dania ni amik anak2 dia 3 org ni, tinggal ngan mak tiri.. nak dijadi kan cerita... JADI BAHAN DERAAN MAK TIRI YG BERHATI BUSUK! ..kesian kan.. boleh pulak ayah dania call ex-wife dia, cakap anak meninggal, jatuh dlm baldi ada air.. lepas post mortem, baru la dpt tahu punca kematian, iaitu 73 kesan dera di seluruh tubuh mangsa...!!! sangat ZALIM!!!!!!!!!!!!!! binatang pun tahu syg anak diorg oke...


Lin harap sgt mak tiri yg kejam ni dapat lah balasan yg setimpal apa yg dilalui dania.. yang ayah sendiri pulak, pandai nak cover bini muda! geram rasa nak cepuk je kepala ayah dania ni, sbb bengong sgt!!! anak mati depan mata wehhhhh.. takkan nak jadik dayus pulak! TAKUT BINI!!!! geram lin!

Takpe la dania.. dunia ni sgt kejam sayang.. penuh cabaran dan dugaan.. mama doa kan dania aman di sana .. dan pasti nya gembira di sisi yang ESA .. Aminnn...

p/s : masa buat entry ni, hati ku walang sungguh mengenangkan nasib arwah.. dan rindu lin pd arwah anak lin, Nik Shakir Zufayri.. mama rindu shakir, sayang....

5 comments:

Myra Jay said...

zalim btul. patut org mcm tu hukumannya kna bg dia rs balik apa yang dia buat kat orang

cik yana said...

sedih nya..apa la jadi dgn manusia zaman skrg ni ye kak? hmm..moga arwah ditempatkan di kalangan hamba yg disayanginya..AlFatihah..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

mmg kejam mmg zalim !!! eee geram tgk mak tiri arwah..biar kena hukum mati pun xpe..pada bapak arwah tu agaknya dah kena bomoh ngan bini muda kot sampai bini dera anak buat slumber je..anak tu anugerah plg besar dr yg maha Esa..
** Al Fatihah tuk Nik Shakir Zufayri..dan arwah dania..

ummi mien said...

iishh...dh le sama nama ngan anak aku. huhuhu...aku pon tak berapa nak faham manusia yg tak berapa cerdik nak dera budak kecik. dah namanye budak kan. apapun lin, bila baca berita dera2 ni kan, aku slalu doa supaya aku djauhkan sifat zalim mcm tu. ye la kan. kekdg kita x tau mungkin Allah nak uji kita. harap2 dijauhkan.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

tu semua mmg org gila daa..xtau la apa nak jadi..sanggup dideranye budak sekecik itu..biarlah die..adela nnt balasan yg setimpal utk dia..

alfatihah utk arwah syakir..teringat masa sy sama2 melawat arwah kat hospital aritu..sabar ye lin..syakir dah tunggu awak ngan abg lin kat 'sana'.. :)

Related Posts with Thumbnails