Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Monday, January 10, 2011

AJL 25 yang baru je selesai...

diariku,

Alamak.. apa dah jadi la dengan azam lin hr tu kan.. konon nak update blog slalu yg mungkin.. hahaha bukan tak nak ye.. tapi, sibuk yg ntah apa2.. sibuk yg biasa mak-mak lalui bila anak start skolah.. then yg kecik pulak kesihatan sedikit meragam.. ye adini, sedikit tak sehat la.. and en suami pulak, asik away je.. so, ini supermom yg handle all.. sabo je la...

Korang tgk tak AJL 25 baru sat tadi ni abes..? rasa nya ramai yg layan kan, even esok isnin, hari keje... hehehe yela, nama pun pertandingan berprestij.. lagu2 yg masuk bertanding pun, best2 gak kan.. Lin pulak memang menanti.. nak tengok, even melayan sorang diri.. en suami nite shift.. and nyawa2 lin 'sibuk' dgn aktiviti diorg dlm playroom tu..huhu~ Stage AJL25 ni memang luas and cantik.. so lin dah expect persembahan2 yg dahsyat from all singers.. :) orkestra kat atas skali.. mcm best je.. sbb muzik out loud!!!



Sambil2 lipat baju yg dah 'membukit' tu, sambil2 tgk AJL 25.. sbb 2-3 hari lepas cuaca mendung renyai je..so baju tak kering.. hari ni panas, so dah kering.. bukan saje malas ye.. :P .. Bagi lin la kan, the opening was sooooo good.. dah lama tak tgk francesca peter, nash nyanyi kat event besar2 ni.. m.Nasir baru je tgk masa famili day hr tu.. so, mcm teruja sgt.. ingat kan nanti kumpulan search and all the previous pemenang akan buat persembahan.. tp, tak logik kan.. karang drag lama sgt pulak! huhu~ yg dia tunjuk include m.nasir nye persembahan pun ok dah bagi lin.. best!

And bila start je pertandingan, mula lah ngadap sambil berbaring2 dpn tv.. ye la.. sorg2... hehehe

YUNA
lagu Cinta Sempurna ni first time lin dengar masa drama "Cinta Sempurna" kat Oasis.. masa tu, yuna dok glamour ngan lagu Dan Sebenarnya tu la.. bagi lin la ye, tadi masa yuna nyanyi, sedap nya la suara anak dara ni.. khayal jap lin, dok layan lirik lagu tu.. hahaha and ada props 'pokok mati tak mati' kat stage kan.. best je.. and the most benda yg menangkap mata lin ialah baju yuna! haha selama ni yuna kan pakai sempoi je.. baju rugged and selendang lilit tu.. tadi nampak nye macam gown kan.. and bersambung ngan selendang.. oranje lagi.. mekap pun cantik.. so, cantik la yuna tadi! hehehe

TOMOK
...Berlari... ye.. tomok and dancers nya nampak berlari2an di atas pentas yg cantik itu.. hehe and kelainan yg best tomok buat, dia main ngan susunan muzik, and dance.. dolu2, masa dia ngan newboyz, mana ada menari2 ni.. best la jugak :) kemajuan..kemajuan..

A.P.I
...lagu Pelita ni best jugak la.. and persembahan lin tgk dahsyat and dressing ala2 'comot2' itu menjadi la.. tp sbb collaboration byk grup indie kan, so mmg patut la buat dahsyat2 kan.. tapi A.P.I tu ape ek..?? haha

SHAHIR
masa baca kesah 'kehilangan' shahir dr dunia seni ni di sebab kan shahir terkejut and tak percaya he was suspected kanser hati, kesian nya la lin kat dia.. nasib baik , alhamdulillah.. not to that extent, tp still kena rawat la shahir ni.. and masa dia perform Kebahgiaan Dalam Perpisahan tadi, lin nampak dia sedikit kurus berbanding before ni and nampak sedikit tak bersemangat jugak.. kesian sgt.. sbb lin minat shahir ni since AF lagi..lagu ni pun best.. tp may be effect 'smoke' yg penuh atas pentas tu, meng'effect' kan persembahan dia la.. ye la, org tgh sakit.. penuh smoke mcm tu.. tak ke lelah.. ni lin agak2 je la.. and masa last yg dia kena penampar tu, 'pelepuk' lin dengar bunyi nye.. terkuat agak nye Nasha Aziz tu tertampar dia.. huhu pity my ensem shahir~ huhu



BLACK & MUH
..lagu Drama King mmg best.. hehe kdg2 kat dapur, kalau Hotfm pasang lagu ni, ngan2 lin skali nyanyi! haha takpe, dah kawen, leh nyanyi kat dapur ye.. :P and as expected, persembahan gempak gabungan black and MUH.. layan~~~ ;)
Lin suka sgt sbb lagu yg lin suka ini dapat no.2!!! yeay!!! esok nak nyanyi lagi la... hahaha congratulationsss Black and MUH!!!

HAFIZ
..mmg menusuk kalbu lin la masa hafiz nyanyi lagu Noktah Cinta.. suara hafiz tu.. tak de lari ke sana sini pun.. tak mcm lin nyanyi dlm keta ngan en suami.. hahaha and tetiba hafiz buat gimik pengsan tu, mula2 lin dah agak gimik je.. tp sbb dah lama sgt, rasa mcm betul pulak..hahaha skali dia tuka baju daa.. patut la lama.. tertipu saye! ;P mmg best la lagu ni.. tp menang no 3 je.. takpela.. dr tak menang lgsg kan.. and Hafiz dapat Vokal Terbaik.. itu rasa nye kenangan manis la buat hafiz kan.. terbaekkkk :):):)

ANA RAFFALI
...Tolong ingat kan aku~ mula2 nampak cantik je ngan baju putih tu.. tiba masuk2 cage and tukar kebaya merah.. mcm kureng cun pulak.. 'drama' yg dia buat tu, nampak kreatif, tapi it looks too busy la atas stage tu.. may be yg 'pengaruh2' jahat tu, tak yah ramai sgt kot.. hahaha so so la persembahan ana ni.. crowded ..
Tapi dah rezki tertulis malam ni rezki ana, dapat la dia 35k itu...!!! waaaaaaa... byk tuuuuuu... lin tak expect pun lagu ni.. tp agak nya sbb lirik tu puitis kot.. and tgk la ketua juri pulak kan, M.Nasir! rasa nya lirik2 puitis ni la yg menambat hati juri kot.. and susunan muzik yg ada dinamik tersendiri.. may be ~ hehe nway, tahniah ye ana raffali... :):):)

FAIZAL TAHIR
... lagu Selamat Malam memang menyentuh jiwa ku ini.. hehe and ada pulak lakonan2 kat atas stage tu tadi.. ok je la.. tapi lin kureng setuju la FT berpelukan ngan Fatimah Abu Bakar.. ye la, may be ada org anggap, peluk mcm mak-anak je.. tp kena ingat, Fatimah Abu Bakar bukan mak FT kan.. kalau FT peluk Dato Aziz Satar, tak pela.. tp dah excited kot nyanyi tu.. 'ter' la agak nye.. hehehe tapi, ni opinion lin je tau.. jgn saman lak ye! hahaha Khiriah comel la pregnant, dok usap2 perut je... nak jugak!!! :P

... lagu Hanyut pulak one of my favourite in AJL 25.. alamak.. memang best la lagu nie.. "Maaf kan lah, ku tak bisa hidup tanpa kamu..Fahamilah ku tak bisa terus tanpa kamu.. bagaimana ku nanti.. bila tiada mengganti.. yg ku ada hanya kamu saja" .. wah wah.. memang layan habes lagu ni.. and 'drama' FT jatuh bawah konon2 dalam air tu, mmg menjadi la.. agak2 la kan, tu betul2 ke dah record..??? haha lin pun tak sure.. hrp2 lps ni ada la paper yg disclose 'rahsia' ni ek.. :P dahsyat la FT buat persembahan.. memang tunggu je, lepas ni apa lagi dia nak buat.. hehehe ye la, takkan sampai abes lagu, tangan terikat je kan.. tapi x sangka la sampai terjun ke bawah platform tu... hahaha
nway, sebab persembahan mantop ini la FT menang persembahan terbaik AJL25.. dapat 10k.. sape nak bagi kan..?? haha berbaloi..berbaloi.. :):):) tahniah ye..

ADIRA
... Cantik la anak dara ni.. dah kurus sgt berbanding masa mula2 AF dulu kan.. comel je ngan gown yg kembang itu.. Ku Ada Kamu, antara lagu yg lin suka.. this song really inspired me..to love and to be loved.. :):):) and selain hafiz, lin agak Adira pun boleh dpt Vokal Terbaik tadi.. bagi lin la.. sbb sepanjang dia nyanyi , lin rasa dia dapat control suara dia dgn sgt baik.. mana ada2 jerit2..suara leper2.. mcm masa mula2 dia nyanyi dolu kan.. much better i think.. sedap je dengar, sambil layan muka comel and superb showmanship by Adira.. hehe takpela, not ur rezki kali ni.. tapi lin 'award' kan sendiri, Adira antara yg dapat control voice dgn bagus tadi.. :) keep it up Adira~

BLACK
... lagu Sofea Jane ni memang sedap didengar la.. simple and relax je muzik nya.. dengan imej putih bersih, yg jarang black bawak, nampak sopan je.. hehe ye la, slalu black kan ala2 rugged je dressing dia kan.. ni vest putih tu ada flower printed lagi.. hehehe black nyanyi pun ok..sedap je.. :)

STACY
..wow..wow.. this supergirl bawa lagu Jahat dengan baik.. and as usual, persembahan stacy mmg menarik, energetic, da bomb but as expected.. kelainan nya may be stacy and dancers bawa watak ala samurai tu kot.. lbh krg dlm video clip Jahat.. and part stacy ni, yg paling best was seeing my cheeky princess, Adini, nyanyi and dance together ngan stacy.. Adini luvs stacy and her song.. memang terloncat2 , tertonggeng2 la anak dara lin ni kalau tgk stacy perform.. hehehe abes je stacy perform, terus terlentang tido sebelah lin.. penat sgt la tu! hahaha tp syg tak dapat snap gamba Adini.. bateri camera dah drain.. :( next time laa.. hehehe

HUJAN and BUNKFACE
... agak nya dah slalu sangat radio main lagu Mencari Konklusi and Extravaganza ni, so tgk show tadi pun biasa2 je.. as expected show from indie band .. diorg main muzik mmg best.. lagi2 plus ngan orkestra plak kan.. bertambah dahsyat la sound nya.. in term og showmanship, ok ok laa.. dah biasa tgk diorg buat mcm tu kan.. and pasal lagu, lirik ok jugak.. sbb giving message indirectly pada org yg dituju la.. actually, lin pun tak paham.. hahaha.. its juz not their rezki tahun ni kan.. :)

....And yg paling lin tunggu ialah persembahan penutup artis jemputan.. Kak Pah macam biasa la.. lin suka masa lagu Dimana Kau.. sbb ada bola2 retro itu.. hehe bertudung serba merah.. may be sbb lps balik dr Mekah.. nak tahu tak, Kak Pah ni satu khemah dgn mak lin masa bermalam di Mina hari tu.. :) mak lin ckp, ramai la org amik gamba ngan dia.. tp mak tak pun.. hehehe agak nya sbb kamera kat ayah kot.. hehehehe

Then, Ziana Zain pulak yg nyanyi Madah Berhelah.. memang mantop la dia ni.. suara mantop..body mantop.. oppss! haha jeles u, anak 4 dah, tp body cun.. tapi sbb dia pakai slim world, tak aci la kan.. hahaha sebenar nya, lin sayg nak habes kan beriban2 kat slimming centre tu.. baik lin beli gelang! hahaha again, ini pendapat saya ye! :P gown kembang hitam pun cantek.. macam yg Adira pakai sikit2.. sama pereka kah..?? ;)

Yang paling di nanti, pujaan hati ku, dulu kini dan selamanya..Dato CT yg sgt comel, walaupun dah sedikit chubby di sana sini lepas kawen ni.. hehe tak kesah la.. yg penting suara and show dia sgt superb! ye... sgt superb! .. lin bias ke..? nak wat cam ne kan..mmg lin minat CT ... hahaha 3 lagu CT nyanyi.. puas hati sungguh.. dia siap menari lagi.. and tgk show tadi lin teringat show dia masa konsert CT kat Royal Albert Hall London dulu.. masa CT nyanyi lagu2 etnik kat London, dia menari mcm tadi la.. lin gi London ke..??? hahah tak de makna nye.. lin ada semua VCD konsert CT.. en suami lin yg akan belikan semua cd2 CT :):):) baju biru tadi pun cantek seh.. apa2 je la pasal CT, semua lin suka.. hehehe



........ haaa... tu dia lin dah jadi pengulas majlis pulak.. hahahah bukan niat menjatuh kan ke menaik kan sesape la ye.. biasa la, tiap org ada likes and dislikes kan.. ni pendapat lin je tau.. lin suka tgk AJL and dari kecik dulu dok ngadap 'Muzik-muzik'.. la ni AJL pulak.. tp still suka you.. korang pun sama kan.. hehehe walaupun, tak semua ramalan lin mengena tadi, tapi lin ok je.. diorg yg menang or kalah, bukan effect pape pun kat lin kan.. hahaha saje suka2.. tak penah pun menonton live.. tgk kat tv je dah ok.. hehehe

ok la.. smoga byk lagi lagu2 best and bermesej lps ni kat malaysia ye.. tak nak la asik lagu luar je yg dominasi radio kan.. *wink*wink*

Nota kecik : gambar2 lin copy paste http://ajl25.tv3.com.my .. tq! =)

p/s : encik and cik artis sekalian.. jgn saman saya ye.. ni opinion saya as penonton AJL je.. :):):) ada ke artis baca blog lin..??? hahaha

7 comments:

MAMASYAZA said...

akak sempat tgk separuh jln je, pastu bebudak tgk kartun

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

sukeeee tgk tok ti jugaaaa..cute kan die malam tadi? :)

Zaidah said...

tengok awal n akhir...kat tengah2 tu zzzzz

lydzar said...

aku suka tengok persembahan tomok tu..mmg improve kan dia cmpare ngn dulu time budak2 tu

ummi mien said...

smlm baju yg plg x seswai skali bj francisca peter. kot ye pon nk berkaftan kena la seswaikan ngan body. sbb kaftan dia tu nmpk berserabut dan cutting langsung tak de. oooppss.
smlm pon tgk ajl sambil2 lipat baju. kes aku ni stok pemls. hehehe...smlm pon gagahkan diri gak lipat sambil gastrik.huhuhu...

mrsboan said...

wah..wah..rajin betul reporter kita sorang ni..ekeke..saya pun rasa mcm lin rasa yg pasal baju anna rafali tu..

psstt! saya pun ada n3 pasal AJL..ekeke..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kak sue : anak2 lin main kat dlm bilik diorg.. then pasg kan VCD skali.. so lin layan tv sorg2 laa..hehe

ainie : awak....... suka sgt ct.. tahan mata nak tgk show dia lah.. :):):)

zaidah : hehehe bole pulak tgh2 zzzzz eh.. penat kemas rmh seharian kot! ;)

lydzar : tu la lydzar.. lain kan show tomok.. ada improvement and kelainan la dr yg biasa dia buat..

mien : hahaha mien.. dah mmg dia tak bercutting sgt kot.. tu yg cover ngan kaftan melayang2 tu... hahaha

mrsboan : hikhikhik reporter ke..?? sikit2 la.. sbb nya lin dpt conquer tv sorg2.. so, no gangguan.. hehehe nanti lin baca ur entry eh.. :)

Related Posts with Thumbnails