Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Sunday, January 2, 2011

Bila mama pasang azam... ;)

diariku,

kejap je kan.. pejam celik..pejam celik.. membebel2 kat sini.. tiba2 dah abes tahun 2010.. huhu~ terasa cepat nye masa berjalan.. masuk je tahun baru ni, mula la terpikir, umur pun dah naik tangga seterusnya... hahahaha tapi, tu umur je kan... hati muda lagi..... confirm! 'perasaan' kan makcik ni..??? hahaha

Lin jarang pasang2 azam ni.. tapi masa borak2 ngan en suami lin tu, tertimbul plak topik ni.. hehehe lin lah paksa dia stated his azam kan.. haha main paksa2 gitu~ hehehe tapi bagus apa ada azam... lepas tu baru boleh plan apa patut kan.. tapi biasa la.. kadang2 azam tu berkubur mcm tu je.. contoh nya azam nak diet atau nak kurangkan shopping! iman tak kuat la~ hahaha lin la tu :P

(1) first thing, azam lin nak jadi INSPIRASI pada nyawa2 lin 2 org ni.. especially didi.. sebab dia dah besar kan.. tahun ni 5 tahun dah.. lin rasa didi dah boleh faham banyak benda.. may be lin akan tukar cara lin approach didi and also dini.. before ni mama papa buat kan semua.. may be lepas ni 'buat sama-sama', abang and adik together.. lin dah try masa cuti skolah ni.. macam ok je.. kadang2 refused gak dia.. hehe biasa la budak2.. kena byk bersabar la kan.. and now, selalu jugak lin bagi 'ceramah motivasi' kat didi .. hahaha bukan apa, saje nak bagi dia semangat and keyakinan pd dia.. bukan utk eksyen2.. tapi untuk dia nilai harga diri dia sampai dah besar sok..hehehe tu diaaaa azam mama.... dah mcm Dr Fadzilah 'Come to me' pulak kan! :P

...Alhamdulillah.. didi did so well in his last final exam.. nanti lin story later eh.. ;)



(2) nak jadi orang yang LEBIH BERSABAR especially dalam mendidik permata hati 2 orang ni.. bukan senang kan nak control anger kalau dah banyak sgt pe'el dibuat nya.. tapi tu la doa lin tiap kali lepas solat.. minta Allah berikan lin kesabaran menjalani tanggungjawab sbg seorg ibu, isteri, anak, kakak dll... yela, anak2 ni ada perangai masing2.. sape dah ada anak 2 3 4 orang, tahu lah macamana perasaan mak ni, bila lepas sorang, sorg lagi sambung kes! hahaha lagi2 surirumah mcm lin ni :):):)

....chinta hati ku... :)



(3) kalau diizinkan Allah, perancangan nya, dalam lepas Ogos 2011 ni, teringin nak PREGNANT lagi sekali..huhuhu sebab nya, ogos ni baru nak buka 'pagar besi' kat dalam ni.. lepas2 tu boleh la kot kan.. tapi, kalau 'godaan' baby2 baru yang comel2 kat luar sana tak mampu ku tahan lagi, may be bukak IUCD awal lagi kot! hahaha tengok la macamana nanti.. lagipun, 30th March ni, Adini dah 3 tahun.. mcm dah besar kan.. tapi ya ampun! Adini sgt mengada dan sgt 'menempek' kat lin.. tu yg kadang2 takut nak mengandung lagi skali.. hahaha

.........gambo masa lin pregnant kan Adini.. bulat bagai johan bola! haha dah 8 bulan kot masa ni... apa kan daya, didi tetap nak dukung mama nya~


(4) kalau boleh , nak RAJIN2 UPDATE BLOG la tahun ni.. hahaha bukan malas ye kawan2.. kdg2 sibuk ngan anak2.. ngan rumah.. ngan bisnes.. and lain2, mula la letih kan.. dah letih, dah tak reti nak cakap apa kat sini.. hahaha harap2 tertunai la azam ni yek.. and berhajat la jugak NAK BUAT CONTEST ATAU GIVEAWAY ke.. saje je nak bermeriah meriah la konon.. hahaha kalau ada sponsor ke, lagi bagus kan.. huhuhu mintak kat en suami la nanti :P

(5) kalau bab bisnes Lovelin Creation ,semoga sukses terus menerus la hendak nya.. lin memang buat keje2 ni sebab minat lin.. macam therapy la jugak 'keje2 amal' ni .. huhu alang2 tu, dapat jugak duit tepi kan.. didi and adini pun sporting je.. tak penah la kacau lin buat cake ke.. hantaran ke.. huhu 2010 pun Alhamdulillah.. hujg thn baru ni, sampai ada 3 tempahan lin terpaksa tolak atas kekangan masa and also 'tenaga' ye kawan2.. hehehe apa2 pun, thanx 2 Allah... :):):)


wahhhhhhh... berderet nya azam tahun 2011 ni.. tapi azam lin tu lebih kepada menaik taraf kemampuan and kapasiti lin sebagai ibu pada anak2 tersayang ni.. and jugak untuk rumahtangga yang lebih bahagia dengan suami and anak2.. mak ayah lin.. adik2 lin.. cuma azam pregnant tu je.. harap2 lin cukup sehat mental and fizikal bila tiba masa nya nanti.. amiiinnn... :)

p/s : dalam kepala ni dok teringin nak tu.. teringin nak ni.. yang tu tak di kira azam lah ye.. yang tu di kira nafsu nak perabih duit! hahaha

7 comments:

MAMASYAZA said...

bab lebih bersabar tu akak suka sgt. akak ni pun kengkdg boleh hilang sabar ngan karenah anak2, kengkdg tu sampai rasa nak menangis, bila badan penat, otak pun penat, nak layan karenah anak2 lagi, fuhhh mmg menguji kesabaran daku

mrsboan said...

somoga gigih melaksanakan azam..azam yg bagus..termotivasi bila membacanya...

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

gud luck lin!! chaiyokk..chaiyokk..
haa..sama la kite punye azam, nak baby lagi..kih kih kih..hope tercapai la eh..aminnnn.. :)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

kak sue : huhu tu la.. slalu je exercise tarik nafas dalam2 before nak marah diorg ni.. pejam jap mata.. hahaha wat to do :P

mrsboan : thanx.. :) alamak, awak pun terinspired jugak ye.. hehe sama2 la kita ye.. :)

ainie : ye ainie.. berangan nak anak kecik lagi.. tp bila adini ngamuk...... terus rasa nak cancel je! hahaha

lydzar said...

good luck utk semua azam tu..

hehe aku pon, jarang pasang azam..new year datang dan pergi begitu saje hehehe

..::daria::.. said...

Noma suka azam no 3..sebab noma pun sama..hehe..azam taun lepas yg di carry forward ke 2011..;)

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

lydzar : haha pasang azam suka suki je.. lin ni pendirian tak tetap! :P

noma : yeay! mari lah berusaha bersama2.. insyaAllah 2011 ada rezki utk noma and lin jugak.. and ainie jugak.. hahaha

Related Posts with Thumbnails