Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Monday, June 20, 2011

keje mama, didi and baby!

diariku,

kabare..??? waras.. kekeke terpengaruh Wak AG la lin ni.. :P:P:P

Alhamdulillah.. last week was a very hectic week for me and sis.. tempahan hantaran yg agak banyak kali ni.. 13 dulang pakai artificial flowers and lagi 12 dulang pakai fresh flowers.. semestinya yg pakai fresh flowers tu kita buat last minute kan.. skali dengan 2 sirih junjung!!! amikkkkkk... kekekeke nanti2 usha la kat Lovelin Creation eh =))) atau Like page Lovelin Creation kat FB =)))

tapi, we enjoyed sgt buat fresh flowers tu.. dan2 rumah lin berbau roses and feel so fresh la kan.. tak campur bau sirih.. bagai.. kekeke tgk roses, baby breath (BB) and daisy bebanyak tu, hati sgt la tenang.. relakss.. and suka sgt! hehehe
Bunga - bungaan itu.. =)

Hari sabtu pulak, memenuhi jemputan customer2 yg tempah hantaran ni.. 2 rumah kenduri la lin pegi jwb nya! hehehe encik suami and baby tak ikut pun.. sbb papa demam.. and baby nak jaga papa..! boleh..?? hehehe Didi follow mama, jadi bodyguard.. karang org ingat mama anak dara lagi lak! hehehe sumpah perasan kan! kekeke my sis, angah gi ngan anak2 and suami nya skali.. pakej lengkap la kira nya.. hehehe

sporting customer - Aiza and hubby - best jumpa aiza.. makan pun sedap! hehehe Aiza yg tempah fresh flowers =))) .. Baju aiza tu inspired from baj Elyana rasa nya.. (kakak dia cakap!) =)))
Customer yg sempoi.. Hanar (lelaki) , very nice person.. "kak lin.. sy nak hantaran yang cantek2.. untuk adah" .. hehe special kan.. adah pun cantek in arabic style =)))

Pagi sabtu tu didi dah berdialog ngan mama..

mama : didi.. esok father's day tau.. kita nak buat apa kat papa ye..?
didi : haaaaa..! mama boleh tak kita buat card utk papa.. kita buat water colour la ma... plisss maaaaaaa....plissssssss...
--- mama paham sgt la ni.. akal didi nak main water colour! ;)
mama : ok.. tapi karang petang ye.. skrg mandi.. siap.. ikut mama dulu.. boleh..?
didi : ok ma... thanx u mama! tp syhhhhhhhh... rahsia tau.. papa tak leh tgk! hehehe
--- kekeke pandai nak surprise2 papa pulak dah! hehehehe

Sepanjang dalam keta tu, didi asik la bebel .. "MAMA.. KITA KENA BALIK CEPAT TAU.. NANTI TAK SEMPAT!" ..mama ia kan je.. kang panjang lak bebel nya kan.. hehe tapi, mama dah letak syarat.. didi kena makan nasi, habes kan dulu.. baru boleh buat father's day card.. :) tere tak mama! hihihi

Balik je rumah... lin yg dah keletihan sepanjang minggu tu, nak la berbaring kejap.. nak lurus2 pinggang org kata.. ahaks! didi dah tarik muka la.. sbb mama dah janji kan.. hehe tp lepas dah janji lagi skali, bagi mama rehat jap.. nanti kita buat, didi pun ok... good boy syg mama~ =)))

Lepas maghrib tu, papa baring lagi.. sbb dia tak sehat.. kitorg pun masuk bilik didi, and start the project la kan.. bukan main excited 2 beradik ni.. hehe tapi didi dok peringat adik dia, jgn bising .. nanti papa tahu! kekeke comel je...=) maklum la.. adik ni mak becok ckit! hehehe
Dah ready nak main conteng2!


kekecohan ada la sikit2.. tapi berjaya di kawal ye.. hehehe biasa la kan budak2.. didi pulak, kalau comot sikit warna nya, terus buat muka tak puas hati.. sedih la konon .. tak cantik.. tapi tak pe la kan.. effort tu ada jugak =)))
Tekun mewarna si bujang ni.. comot sikit, tak suka.. siannn hehehe

Si baby pulak.. sgt bagus.. not bad utk budak 3 tahun.. dah nama nya pompuan, keje harus lamh lembut.. hati2 gitu.. hehehe comel je tgk baby pegang brush tu.. hehehe mulut pulak, mmg tak berenti berleter mak nenek ni! hehehe
Ada bakat seni dah ni..hehehe comel je pegang brush tu =)

Akhir nya siap jugak.. siap letak glitter bagi cantek.. comot - cantek - comel!! hehehe
From didi .. nak lukis gamba keta papa a.k.a Cik Nila (kelisa biru kundang tu!) hehehe
Baby nak bagi papa flower je!.. and heart~ =)

Bangun je pagi nak gi skolah.. papa baring kat sofa.. terus 2 anak nya ni, suruh papa tutup mata .. konon la tu.. hehehe

tadaaaaaaaa!!! yeay.. untuk papa.. papa suka la sbb dpt wish dr anak2 dia .. as said - comot-cantek-comel !!! hehehe
Papa yg demam.. tapi riang sebab dpt surprise anak2 nya =)


Balik sekolah, didi bawak balik card version buat kat skolah pulak.. dapat la papa card lagi satu.. hehehe suka la tu! =P papa pun blanje kitorg kat Pizza Hut.. yeay! mama ingat nak belanja papa.. tapi, dah org nak belanja kan.. rezki jgn ditolak! kekekeke
Didi buat kat skool.. dalam baju ada hati.. hehehe manja nya la bujang papa ni =)

Happy father's day papa.. thank u papa... we proud having u in our life! mwahhhh

p/s : tak sempat nak celebrate father's day utk ayah lin .. dia yg busy.. maklum la org nak pencen.. so.. celebration akan di tunda!!! tp dah beli baju kemeja batik yg cantek utk ayah with my sis =)))

-------------------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

2 comments:

lydzar said...

comelnya kad fathers day didi pada papa..mesti papa didi very proud of u kan..

Liza said...

Wah, comel kad father's Day tu. Mesti ayahnya terharu kan?

Related Posts with Thumbnails