Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Friday, June 10, 2011

Congratulationsssss didi !!!

diariku,

aduhhhh.. ampun ya semua ibu2.. bapak2.. cik puan ratuhati ni busy bangat dongg!!! enggak punya masa nak ngapdet blog kecintaan ku ini.. aduhhh.. sedih nya cik puan ratuhati, terpaksa meninggal kan 'rumahku' ini bersawangan gitu.. lama dong tak berhapdet.. meh nak sapu2.. mop2 jap.. =(((

ehemmm.. ehemmm.. betul kan tekak melayu balik! hehehe

cuti skolah pun nak habes dah.. lepas ni kembali la routine job saya! tambah dengan job2 yg mula2 suka2 je.. lama2 menjadi pulak.. hehehe Alhamdulillah kan.. rezki Allah, sape yg tahu =))) nasib baik la 'job' ni berduaan dengan adinda lin, si angah.. kalau tak, konfem siku ku kejang!!! keh keh keh ape ke hal la lin ni ke siku pulak pegi nya.. :P

Baru lepas , lin attend parent-teacher conference kat kinder didi.. biasa la.. hari tu exam.. sekarang, nak tgk result nya la kan.. pendek kata, nak gi sign report card anak la.. macam mak ayah kita buat kat kita dolu2! hehehehe

lin dah ready je nak menadah telinga.. agak2 nya apa lah komplen teachers kat my nyawa yg mmg 'hero' ni! hehe nak dijadi kan citer, en suami tak dapat join conference ni.. wife kawan keje dia bersalin, so kawan dia cuti.. terpaksa la dia cover tempat kawan dia tu.. so, papa sangat lah berhati walang, tak dapat pi sign report card anak dia.. hehe tak pe la papa.. test yg lepas ni ye =)))

...sampai2 je kat floor atas, terus amik buku nak baca, memenuhi masa sementara nak tunggu turn jumpa teachers.. hehehe adini usha2 je abg dia baca apa.. =)))

..mama, ni la tempat didi.. =)))

..didi and teachers.. principal Nadia, teacher wani and teacher azreen.. thanx so much teachers! =)))

haaaaaa... macamana agak nye ye result didi..???

Alhamdulillah.. again, didi did very well in his test.. sangat2 bersyukur .. and mesti la sangat berbangga u.. masuk2 je kat kelas tu, teacher azreen terus cakap.. "apa ye nak cakap about didi ni.."

masa tu mama dah urut dada " alamak azreen.. what happened..? takpe.. citer je.. i tak kesah.. waaa.. " berdebar2 la jugak.. apa la teacher nak complain kan.. dah la papa takde! hehe

Tapi teacher cakap " Tak de apa lah lin.. we all tak tahu nak cakap apa about didi.. bcoz he is very good.. kat kelas ok.. in his test pun ok.. reading ok.. everything la.. lin tak payah risau la ye.. "

Mama " ohhh.. ye ke azreen.. ya Allah.. Alhamdulillah la kalau macam tu.. lega hati lin " .. masa ni mama senyum dah la...

Lepas tu, teacher bukak la satu2 exam paper didi.. 2 papers didi dapat 100% .. paper English and Pendidikan Islam.. Alhamdulillah.. memang lin tekan kan Pend Islam masa buat revision ngan didi before exam tu.. sebab last time, didi dapat pend islam tu rendah je.. hehe suka sangat!

Paper yg lain2 pun sangat ok... cewahhh! tadika je pun.. mama excited lebih!! :P tak pe la ye.. lin mmg excited bab anak2 ni.. hehehe berbaloi la mama tinggal kan keje , dok umah jaga anak2.. didik anak2.. kan.. so, besar lah harapan lin, didi and adini berjaya hingga ke menara gading.. aminn~ :))) sama lah kita smua kan mommies! :)))

Paper Science didi dapat 88 je.. tp takpe.. mama ok je.. sebab yg didi salah tu pun lin rasa didi confuse.. soalan tu suruh match kan infants, toddler and adult dengan makanan yang sesuai.. yg didi betul, adult match dgn nasi.. toddler didi pi match kat susu (macam dia la kot!) and infants didi match to cereal.. hehe agak nya dia tengok baby makan nestum kan.. =))) teacher cakap, mmg saje diorg bagi soklan gitu.. lepas ni , diaorg ingat la.. =)))


Atas tu teacher comment pasal didi.. tapi part last2 tu, 'however at times......bla.. bla..' macam suspen je kan.. hehehe lin tanya teacher, kenapa... teacher cakap, "takpe.. lin don wori.. sebab didi suka buat keje cepat.. siap cepat.. kawan2 lain tak siap lagi, so dia boring.. mula lah didi start jadi teacher kat kwn dia.. or menyanyi2 la.." hahaha even during test pun, sibuk nak tlg kawan dia.. keh keh keh teacher cakap, "mama don worry.. it's our job to handle the kids.. takde yg extreme pun didi buat.. he is a wise active boy.. it's a good sign actually.. " huhu mesti la mama kesah kalau anak mama nakal kan................ hehehe didi, be good ok!!! ;)

Lepas habes tu ....

Didi : mama... didi pandai ke..? tak pe ke exam didi macam tu..?
Mama : Ok sangat sayang.. mama suka sangat.. didi dapat dua 100.. ok la tu..
Didi : yeay!
Mama : tapi, next time didi buat lagi tere ye.. boleh dapat 100 banyak2..  (mama tamak kan!! keh keh keh)
Didi : Ok ma... so, boleh beli hadiah utk didi tak..??? hehehe
Mama : Amboiiii.... boleh.. tapi tunggu papa ye.. hehe (sape suruh janji dgn anak kan! =p)

Boleh la kan.. kembang setaman la jugak mak nya.. bukan mendabik dada ke apa.. kembang hati.. hilang jap penat segala.. agak nya, macam tu la mak ayah kita rasa bila kita bawak report card smua tanda 'biru' dulu ye.. hehehe kalau merah..sendiri mau ingat lahhh!! kekekeke.. mwahhhh

p/s : lin mmg suka bebel.. layan je la ye =P


----------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

2 comments:

lydzar said...

wow..flying colors semuanya..good job done didi..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

thanx aunty lydzar =)))

Related Posts with Thumbnails