Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Thursday, April 28, 2011

Kelam kabut nya la haiii...

diariku,

waduuhhh.. kenapa la mama terasa zaman2 'makcik' mama ni semakin dekat je.. hehehe hari ni start2 the day pun dah clumsy gila mama ni...

Biasa la .. pepagi hari memang kalut ntah apa2.. start dari babai papa gi keje.. buat susu untuk 2 budak bucuk ni dulu.. then kemas mainan yang bersepah2 kat TV hall malam tadi nya.. jam 7.30 je terus la nak kejut kan didi pulak.. bukan senang ye kawan2... hahaha sape kejut anak pepagi ni, tahu la macam mana kan...

macam2 gaya nak mengejut nya si didi ni.. kejap terlentang.. kejap menonggeng... kita tarik kain gebar, dia tarik balik... sejukkkkk.. hahaha ada lah 10 - 15 minit adegan tak berkesudahan ni kan...

Once dah bangun, nak mandi.. satu hal.. nak mandi duduk ok! dalam n bilik air citer lain pulak di buat nya... hahaha then siap mandi, nak siap2 pakai baju semua, kena didi and mama masuk dalam comforter tu.. kira nya nak mengurangkan sejuk la.. hahaha macam2 kan.. tapi layan je la .. sebab tak nak mood didi rosak pepagi hari.. karang buat hal nak gi skolah.. lagi susah kan.. hehe

Turun bawah.. siap kan breakfast.. sambil denga si baby 'menyanyi' @ menangis nak dukung! ye... mcm lagu dah lin dengar.. non stop! sampai lah lin dukung... suapkan didi breakfast nestum famili tu, sambil baby menyondol2 dada mama nye haa... hehehe

Nak di jadi kan cerita, pagi tadi, didi mengadu sakit perut.. 2 -3 kali ulang ke toilet.. so, dah amik banyak masa... dah lambat nak gi skolah ni! dah siap2, pakai kasut semua, dah tutup pintu semua, didi nak gi toilet lagi... buka pintu cepat2.. bawa didi ke toilet..

selesai semua, lin cakap kat didi, pakai socks and shoes dlm kereta je.. lin pun amik kunci keta.. amik lesen.. beg skolah and tumbler... and kluar dari pintu rumah... dummmm! tutup pintu terus.. langsung terlupa nak capai kunci rumah yang lin campak kat atas sofa tadi... kelam kabut nye la mama!!!!!!

Aduhhhhhhhhhh... boring betul.. dari tingkap lin nampak kunci tu.. tapi tak leh nak amik.. hahaha lin tengok jam dah 8.22 am.. takpela.. niat di hati, nak hanta didi dulu, then pecut gi gurun, opis en suami lin... amik kunci dia je la konon..

Sekali dah start enjin keta, nak reverse, tengok back mirror, gate tak buka lagi.. macamana nak kluar ni... gate tu pakai auto gate system tu!!!!!!! hahahah tak kan nak langgar je gate tu kan.. lagi skali rasa nak nangis sebab sedar dah terperangkap kat porch rumah sendiri.. nak gelak pun ada! hahaha

lin pun kol en suami, bagitahu situasi lin and anak2.. haha Dia cakap, dia akan balik la kan.. nak buka kan pintu pakai kunci dia.. dah jadi satu hal pulak hasil kekelam kabutan mama ni tadi.. hahaha

jauh gak nak menunggu papa sampai tadi.. yelah.. dari Gurun tu, ikut hiway pun 20 minit gak.. dah la papa kena habes kan morning meeting dia dulu.. huhuhu dalam kol 8.50 papa kol, dia dah nak balik.. sementara tunggu papa sampai, macam2 la aktiviti anak2 ni.. berpeluh2 u oll..! hahah main basikal la.. main golf la.. mama hati sebal je.. geram ngan diri sendiri sbb clumsy sgt... hahaha tiba2 teringat2, lin dah jadi makcik2 sgt ke...??? tak cool langsung! hahaha

En suami lin sampai rumah pukul 9 lebih.. dia buka kan auto gate tu, melompat2 si anak2.. hahaha papa tepuk2 kepala mama ni sbb tak tahu nak cakap apa agak nye.. kalau di bebel karang, merajuk agak nye.. hahaha dia senyum sumbing je.. buka kan pintu, amik kunci kat sofa... yang best, lin hanta anak 2 skool, papa follow dr belakang.. risau agak nye tgk bini dia kelam kabut.. haha then papa terus balik opis, mama masih di sini! hehehhe



kalut nye lin kan... hihihihi smua sebab nak kejar kan masa la tadi.. dah didi bangkit dr katil kol 7.50 dah... dok ulang alik toilet je.. tak ke lambat.. lain kali, kalau lambat pun, kena cool ye mama! hehehe

p/s : nak gi rumah mak lepas amik didi.. tak yah masak la hari ni! hehehe


-----------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

2 comments:

lydzar said...

ala sekali sekala je clumsy, bukan selalu pon :D

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun camtu jugak.
penah satu hari tu balik keje, pakai baju kurung aje, kain ni dah buang, kluar dapo nak amik kain kat ampaian, skali pintu terkunci, tinggal le akak kat luar ngan baju kurung aje, mmg hampehhh sgtttt, puas call en. abah soh balik cepat...lagi dasyat tu

Related Posts with Thumbnails