Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Friday, April 22, 2011

Blue+pink birthday party for didi and baby !!!

diariku,

Dah makan kawan2..? makan apa pagi ni..? lin layan roti butter cicah air je.. sedap gak.. hehe sorang2 kan.. en suami lin is away.. esok baru dia balik.. tu pun petang kot :P so, simple2 je cukup.. janji perut teralas! :) anak2 pun dok tido lagi :)

Ni nak story birthday party yg lin buat unttuk my 2 nyawaS ni.. best sangat! kalau tak blog kan story ni, nanti anak2 tak dapat nak baca lak later diorg dah besar kan.. hehehe kata kenangan~~~ ;)

Plan nak buat party ni dah slalu cakap kat papa.. tapi, dia tu slalu busy ngan keje.. and asik2 away je.. tak best la party anak2, papa tak de kan... Akhir nya, 2nd April baru ni, dapat jugak mama realize kan bday bash utk anak2 mama ni.. saje je sementara diorg masih kecik ni kan.. dah besar2 esok, potong kek ngan famili je! hahaha

Biasa la lin ni.. kalau boleh, smua nak buat sendiri.. walaupun masa yg ada mcm tak cukup, sanggup tu lin tido lambat! haha nasib baek lin ada adik lin, si angah yg sgt membantu.. kitorg berdua mmg suka keje2 DIY yang kitorg gelar 'keje2 amal' ni... hahaha

Sebab party ni untuk both boboy and gegirl, lin plan simple theme, so senang guest nak ikot.. lin pilih BLUE+PINK PARTY ! .. BOYS IN BLUE AND GIRLS IN PINK!.. warna cliche untuk boy and girl kan.. ok la tu.. sempoi2 je.. kalau buat theme susah2 karang, sian pulak guest nak follow the theme kan.. kalau theme sempoi ni org boleh join pun, dah cukup baik!!! hehehe

Boleh di kata kan almost persiapan and hiasan and food , lin buat sendiri, dengan bantuan adik lin, si angah.. and adik2 laki lin yg tlg keje2 memanjat and tiup2 belon nih! hehehe kira nya lin jadi supervisor la.. memang sangat seronok ngan anak2.. ngan hubby.. ngan adik2 prepare all these things...

jom la layan gamba2 nye ye.. lin buat party ni , tujuan utama lin ialah, nak meraikan anak2 lin tu.. and lin nak bagi kenangan yang indah2 during their childhood ni.. lin kecik2 dulu pun, slalu jugak mak ayah lin buat kan bday party untuk lin and adik2! =))) So, lin harap anak2 lin hepi on dat day.. and lin nak diorg tahu..mama,papa,ibu, and all in the famili love them very2 much! :)))

....... decorations by mama and ibu.. suka2 je mama ni kan.. kat kedai ada je jual.. tapi tak kan sama dengan yg mama buat! hehehe ........




........ cupcake marble choc+oren by mama and ibu (my sis) , comel tak..? .... rockstar bebeh! ;P


........ special home made cake by mama and ibu too.. our 1st attemp ni.. haha suka2 je nak try kan.. skill2 berpandukan skill menconteng cupcake.. so ini lah jadi nya.. ok la.. untuk anak sendiri.. =))) yang penting rasa kan.. hehe rata-rata suka kek ni.. tak manis sangat.. and icing seminimum mungkin.. so, tak muak.. siap ada kawan2 yg mintak ckit nak bawak balik!!! hehehe


......... cream puff filled with custard cream and choc.. 100pcs gak la lin buat ..licin 2 pinggan! :)))


......... mom's cuppies on the tiers .... sbb comel kot, berebut la anak2 yg dtg nak cupies ni.. hehehe naseb baik cukup! ada yg nak bawa balik lagi~ hehe :P


......... chocolatassss.. papa buat ni.. mama tak sempat.. byk keje lain nak buat.. papa yg eager nak buat choc.. sebab dia ckp, budak2 suka.. and senang makan! hehehe .. ok gak hasil tangan papa kan.. yg penting, temaa!!!! hehehe


......... my tree of loves... dapat idea nak buat kad comel2 ni, and tulis the good things pasal anak2 ni, and hang it kat ranting bamboo tu... inspired bila teringat keje2 gantung kad raya kat ranting kayu, macam mama kecik2 dulu.. hehe suka sgt this deco!!! papa tlg carik bamboo tu.. and guest yang datang, ramai yang berkenan this tree of luvs.. sbb macam2 mama tulis about didi and dini kat situ.. hehehe sampai skrg, jadi deco kat living hall mama! :)))


......... papa and nyawaS.. adini baru bangun nap dia masa ni.. so, agak monyok di situ... tune belom betul lagi la tu.. hehehe i very the luv these 3 org! :)))


Menu : ada macam2.. fried meehoon, freid mee, nugget, cream puff, satay and nasi impit, karipap.. dan lain2.. :)


......... didi wif kazen.. kakak.. alma.. ilham.. comel kan pose anak2 ni... suka! oh yaa.. see the garlands.. paper ball.. etc .. smua pun buat sendiri .. suka! :)


.......... my small famili.. yg besar, mak dia je... hahaha


.......... ready for the party! seronok je anak2.. :)


......... ambik..... macam nak terbalik kek , didi blow the candles.. hehehe kalau harap adini, sampai tahun depan, tak terpadam lilin tu! hahaha


......... lagi saya dan keluarga kecil saya! :)


......... surprise bday cake for papa and cik ecai.. bday depa 2 org ni pun in March jugak.. so, skali ye papa and ecai.. hehehe


.......... doorgift for our lil' guest.. mama decided nak tukar dari kebiasaan.. mama ready kan sticker and badge... ikat sempoi2.. and tadaaaaaaaa... ok je kan..


......... my two munchkinS suka sangat dapat hadiah banyak.. :))) ..lin tak lupa ingatkan didi and baby to say thanx you aunty, uncle, friends for coming to the party! :)


Overall.. party sangat menyeronokkan.. anak2 smua boleh main bebas2.. cuma tak dapat buat games je this time.. tak cukup masa la.. hahaha hadiah untuk games lin dah beli, juz game je tak prepare! keh keh keh lagi pun, comel2.. kecik2 je lagi kawan2 didi.. next time mesti lin akan plan any games for the party.. lin suka sangat tgk anak2 lin hepi, kawan2 diorg especially kawan2 didi and parents datang.. so diorg dpt main sama2.. asik2 jumpa kat skolah je kan.. tak best! hahaha

Lepas party, sesi kemas mengemas la pulak!!!!!! hahaha yang ni yang lama nya pun.. lagi2, adik lelaki lin , ajoy, ada beli yang party pop.. yang meletop then kuar riben kertas warna warni tu.. ape ke nama nya tu.. bukan sebijik dia beli... ada la 7-8 bijik kot.. so, tahu2 je la sepah nya macamana ye... hahaha tapi takpe.. mama can handle it.. papa kan ada~~~ hahahaha

Next year kita tgk lain pulak ye.. harap2 ada rezki, boleh buat lagi.. :)))

p/s : dah letak gamba kat fb, and ramai kawan yg cakap, lin boleh jadik party planner pulak.. haha tengok la nanti.. insyaAllah.. but i need angah together wif me! haha lin and angah suka 'keje2 amal' ni.. ;)

------------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

4 comments:

lydzar said...

seronoknya lin..all DIY by mama. the kids mmg sgt bertuah dpt mama mcm lin...

Norma Zali said...

Lin..kreatif gile!semua pun buat sendiri..noma suka la kek lin buat tu..dh bole buat bisnes jual kek cantik2 mcm tu pulak lin..

eniwei happy belated bday Didi & Adini! ;) semoga panjang umur dan jadi anak2 yg soleh & solehah..amin

♥MAMASYAZA♥ said...

wow sungguh meriah suasana, makanan pun banyak, mesti best, anyway happy belated birthday to didi n adini

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhh happening gile.. tinggal kat mana ye??

Related Posts with Thumbnails