Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Tuesday, April 17, 2012

sweet child of mine ~

diariku,

di saat mama keseorangan ni, mula la pikir nak buat apa..keje byk sebena nya..baju pun x lipat lagi tp kat atas..malas sgt nak turun naik atas bawah..huk huk
cepat nya lah kelelahan skrg ni ha..menjelang malam je, mula la sakit lenguh tang pinggang la..peha laa..smua belah kanan pulak tu..so, mama decide nak menyandar je la kat sofa ni..en suami keje malam..my nyawa 2 org tu, ada klas mengaji pulak mlm ni..so, sunyi sgt dh ni..nasib baik ada si kecik dlm perut mama ni..dok tendang tumbuk perut mama dia...so, nikmati je la kannn..hik hik

lagipun, mama baru je lepas discaj dr hospital..4 hari pulak tuu... 9 botol air selamat dh masuk sampai bengkak2 tangan mama nya haa... aduhaii, upah nak dpt baby lagi sorg...lin mmg ada migrain..last week punya la panas kat sini, sampai tak tahan lin di buat nya..start tengkuk nyut nyat nyut nyat..bawa naik sampai kepala...mkn panadol pun x jalan dah..ubat migrain x leh la amik tgh preggy ni..try tahan je n baring. .end up muntah abes smua..nak makan minum lgsg tak boleeeeee... dah lembik, ke ospital la jugak jawab nyeee...adehaiii... hrp2 tak kena migrain truk dh masa preggy ni...sian kat anak2 jugak.. bolayan je mama kat diorg..huhu sori cayang....



tersasul dah ni...actually nak blog pasal ke'sweet'an and ke comelan ayat my nyawa, didi, lately...suka tau buat mama touching2..hihi tadi masa before senja, suapkan diorg makan, si adik refused nak makan...abg didi ok je...didi dah abes, mintak tolong dia panggil kak nini mkn jugak...
mama : abg didi, tolong panggil kak nini makan..jap gi nak gi ngaji..karang lapa...
didi : ok ma...adikkkk....mama panggil makan....
--- jap tu didi datang.....
didi : mama...adik tak nak makan....
mama : adik tak nak makan, malam nanti tak payah tido dengan mama...tido sorang2... --- mama saje nak nyakat anak dara ni
kak nini : adik tak nak kwn mama! --- ngan moncong seketul dia tuuu....
mama : takpe la tak nak kawan mama....
tiba tiba didi datang..peluk2 lengan lin....
didi : takpe ma...didi kawan mama....didi ni peminat setia no 1 mama tauuu!


wooohooooo.....terus mama cair okayyy...terkezut mama denga didi ckp mcm tu...soooo comelll... adehai sayang kuuu... boleh tak mama nak jadik peminat setia no 1 didi jugakkk... encik hariz ombak rindu jadi no lapan belas..bole? hahaha tiba2 je encik hariz masuk nama...dush!

masa lin admitted hari tu, my bunda tercinta datang visit and jaga lin..dah pesan, tak payah dtg pun tak pe..jauh tu..melaka nak mai kedah...tapi since kat Batu Berendam dah ada flight melaka- penang, kejap je la dia dah sampai..tak puas hati dia x dapat tgk anak chumill dia ni..huk huk ;)




mak ada ni, macam2 la dia masak...heaven sgtttt...en suami pun tak payah masuk dapur masak utk anak istri dia sementara mak ada ni..hihi rutin job papa sejak mama preggy si kecik nii.. ;p i lap u mak...i lap u hubby.. :-)

baru baru ni mak rebus jagung..didi suka jagung..nampak je, terus nak ngap...agak nya mmg dah smpai masa...gigit tongkol jagung tu, dia rasa gigi dia patah! haha tak patah lagi..tapi dah goyang la jadi nya.. big boy dah kan...harus la nak blaja tumbuh gigi kekal..tapi, si boboiboy ni sgt la gelabah nya...dia dok cebir bibir dia..rasa gigi lain macam agak nya...hihi

didi : mama....gigi abg didi rasa patah la...adoiiii...macamna ni ma..?
mama : tak de la sayang...dia longgar je..nanti kita ajak papa gi dentist eh..Allah nak bagi didi tumbuh gigi baru ni..gigi lepas ni lagi kena jaga elok2.. sebab lepas ni kalau rosak, didi jadi rongak la..
didi : tak nak rongak! tapi kenapa Allah nak bagi gigi baru kat didi eh ma?
---- mama nak pikir jap, apa jawpan relevan nak bagi nihhh...adeh! tiba tiba didi sambung....
didi : haaaaa! abg tahu.... sebab abg dah pandai jaga gigi kan...sebab tu Allah bagi gigi baru.. hari tu mama cakap, gigi sekarang ni untuk melatih je kannn...haaa.... betul la ma.... sebab abg dah pandai melatih jaga gigi abang....sekarang abg dapat la gigi baru.. abg kena jaga gigi baru abg....


huk huk batuk2 mama dengar hujah si bujang nih...bijak nye la haaiiiii....baru 6 tahun...lepas ni apa pulak nak argue ngan mama agak nya...adehh... tapi ada eh mama cakap gigi skrg ni gigi utk 'melatih' ?? hahaha sumpah mama lupa..hahaha kalau ada pun, konfem bukan ' melatih'... tapi 'berlatih' kottt...hihihi karang mama cakap, skrg ni gigi susu, didi tanya pulak, susu yg didi minum tu tukarjadi gigi kee..? ahakss..pengsan mama nak reka jawapan bernas! so, skrg ni, term gigi melatih akan diguna pakai sampai didi dah faham nanti..hihi

ok la...nak gi pikir idea bernas..jawapan best2 kalau anak tanya macam2 lagi...kawan2 pun mesti slalu kena soal jawab dgn si cilik kan...betapa bertuah nya kita merasai semua ini :-) syukur Alhamdulillah...


mama luv u sooooooo much abg didi, kak nini....baby n abg shakir :-) sayang sgt! :-)



DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

5 comments:

Anonymous said...

And because of this concept alone in the year the company launched its first ever ski would wear such as ski jackets and ski pants and base wears [URL=http://www.northfacejacketsforsale.net/#1119]links[/URL] to offer safety and comfort to ski lovers. As years pass by with the climb of the different outdoor merchandise, come late s and also early s [URL=http://www.northfacejacketsforsale.net/#1119]links[/URL] with the rise of wilderness chic, the company became a well-known brand using its popularity became known one of many youth and college students.

uNa said...

hehe..comel je layan budak tecik ni kn..

شركة مكافحة حشرات said...



شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

شركة مكافحة حشرات said...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره
شركة رش دفان بالدمام
شركة مكافحة حشرات بسيهات

شركة مكافحة حشرات said...



خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالطائف
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض

Related Posts with Thumbnails