Special Gift for ur loved one! Click banner yea~

Monday, August 8, 2011

Hasil shopping'an' papa yang pertama tahun ni!

diariku,

selamat berpuasa hari yg ke-8 kawan2.. sahur apa ye pagi tadi..? lin simple2 je.. yg penting ada kurma and air panas.. cukup je.. hehehe tp en suami telah memaksa isterinya ini makan jugak nasi.. so, kena jugak makan.. lin bukan tak nak makan nasi.. karang berbuka makan nasi (confirm!sbb mak yg masak! haha) ..terasa bebanan body ni dah naik pulak, sbb bulan puasa ni, makanan nya tahu2 jela....... huhuhu

Dah start shopping ke mommy2..? alahai.... lin sedikit lembap la bab2 persediaan raya tahun ni.. (bukan slalu lembap bab2 shopping ni ye :P) tak macam tahun lepas.. sebab tahun ni en suami lin keje on hari raya.. sangat sedih ok! tahun lepas dia cuti masa raya.. memang mcm tu la every year .. gilir2 cuti u.. huhuhu dah 8 tahun lin kawen dgn dia, so lin dah tahu jadual raya dia.. maka nya raya tahun ni, lin raya kat kedah je.. sedih kan.. tak dapat balik kampung! =(

Bukan tak boleh tinggalkan en suami sesorg kat sini, lagipun dia keje kan.. tapi lin tak sampai hati pulak.. and selama ni mak ayah lin still ada kat SP lagi.. mak ayah pun tak nak balik melaka bila menantu dia kena keje on raya.. siannn.. mak ayah lin memang sayang menantu dia! This year, ayah lin dah pencen.. tapi dia tak nak balik raya melaka jugak.. kesian dia nak tinggal menantu dia kat sini.. hishhhhh.. kalau mak ayah balik melaka, harus ku jejaki diorg! hehehehe

So, mood shopping pun ala kadar je la.. macam jimat je kan..ala kadar~ hahaha takde mana nye jimat pun.. dah buat2 bajet dgn en suami, lebih kurang je la dgn bajet tahun2 sebelom ni.. yg kurang pun, may be tak yah bajet perjalanan minyak-tol balik melaka and johor (rumak MIL).. huhu

And papa telah pun membuat hasil shopping yang pertama untuk kali ini.. papa ye.. bukan mama.. :P

Basikal BMX untuk abang didi.. didi boleh bawak 2 tayar dah skrg! good boy~ =)


Baby punye.. always nak yang pink! comel je kan. girlie gitu.. basket kat depan pun cantek.. siap ada penutup! hihihi

haaaaaaaa.... baju bajan raya pun tak beli2 lagi.. skali papa start keta, bawa kitorg gi kedai basikal je puunnnnnn... hahahaha anak2 memang super suka la! dapat basikal baru.. papa sian kat didi sbb yg lama tu dah kecik.. bila didi bawa, terlanggar2 lutut didi dgn handle basikal.. hehehe yang penting, anak dara pun tak nak kalah! nak2 jugak basikal baru tu.. hahaha tapi yang kelakar nya, org kayuh ke depan.. adini kayuh ke belakang! So, dia buat muka sedih, sbb basikal dia tak gerak2! hahahaha macam2 anak2 ni.. kelakar pun ada tgk karenah memasing... :P

so, hasil shopping raya yang pertama.. dah selesai! kekeke actually, masa gi KL cuti skolah hari tu, ada beli kan cik baby gown yg sangat cantek kat butik Party Princess, sunway pyramid.. mmg cantek.. sgt kembang and suka sgt sbb dpt beli murah! hehehe

Harap2, list yg mama dah bajet hari tu, papa tak cantas kat mana2 la ye! hehehe semua tu keperluan tu bang... kehendak lebih sikit je dr tu!!! hahahaha

p/s : kejap je dh 8 ramadhan kan.. cepat nye masa berjalan~



----------------------------------------------------------------
DEARIE, sudi2 lah klik2 iklan kat bawah ni.. thanx a lot~ :)

3 comments:

Liza said...

Selamat berposa Lin.. Lambat lg la liza nk blk kedah ni. huhu... Raya dtg umah.

Liza said...

Selamat berposa Lin.. Lambat lg la liza nk blk kedah ni. huhu... Raya dtg umah.

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...

hai liza.. slamat berpuasa jugak ye... hehe liza raya sini ke..? meh la dtg rmh lin.. btul2 ajak ni.. ni no fon lin ye 013-4332334..
nanti sms lin.. lin kat SP =)))

Related Posts with Thumbnails